Contestația pentru Tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești a fost respinsă

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins luni, 26 aprilie, contestația China Railway 14th Bureau Co LTD. Aceasta fusese depusă la licitația pentru Tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești. „Respinge pe fond”, se arată în soluția scurtă pronunțată luni de către CNSC în dosarul inițiat de chinezi.

Contestația fusese înregistrată pe 9 martie. Aceasta după ce Dorinel Umbrărescu a fost desemnat a doua oară câștigător. Compania din China a fost exclusă și din licitația pentru Secțiunea 4 din Autostrada Sibiu – Pitești.

Pe 24 februarie 2021, CNAIR a desemnat din nou câștigătorul licitației pentru Tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești. Este vorba de firmele lui Dorinel Umbrărescu, care construiesc și Tronsoanele 2 și 3 ale aceluiași drum de mare viteză.Umbrărescu fusese declarat câștigător al licitației pentru acest tronson și anul trecut. Rezultatul a fost contestat atunci, iar Curtea de Apel București a dispus reevaluarea ofertelor.

Durata contractului este de 36 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 24 de luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor ofertată este de 10 ani.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Drum Expres Craiova – Pitești, Tronsonul 4. Acesta are o lungime de 31,88 km. Construcția acestui tronson de drum expres se desfășoară pe teritoriul Județului Argeș. Segmentul începe la sud de localitatea Lunca Corbului (km 89+300) și traversează localitățile Albota și Costești. După acestea ocolește pe la sud localitatea Bradu, după care se racordează la Autostrada A1 București – Pitești la km 121+185.

DX12 Craiova-Pitești (121 km) este unul dintre principalele obiective la capitolul transport rutier, aflat în programul de guvernare. Anul acesta, Guvernul alocă peste 760 de milioane de lei pentru acest proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Chestionar interesant pentru elevii de clasa a VIII - a

Elevii din clasa a VIII-a sunt întrebați de Ministerul Educației, printr-un chestionar, la ce școală vor să meargă mai departe. Mai mult, ei sunt întrebați și dacă au auzit că primesc 400 de lei pe lună în cazul în care aleg învățământul dual. Chestionarul oficial este ușor de parcurs și […]
Chestionar clasa a VIII-a

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!