Sindicatul Automobile Dacia – schimbare de lideri

Liderul Nicolae Pavelescu a renunțat la lupta de clasă pentru a se arunca în vâltoarea luptei politice. Gurile rele spun că mai duce și alte lupte. Viceliderul Ion Iordache s-a decis să se pensioneze. În consecință, Sindicatul Automobile Dacia (SAD) s-a văzut nevoit să-și aleagă o nouă garnitură de lideri. După foarte, foarte mult timp.

Astfel, după consumarea scrutinului intern, SAD are o nouă gardă. Aceasta  va trebui să vegheze la liniștea și bunăstarea angajaților de la Dacia. Noii șefi aai SAD sunt: Viorel Ungureanu, lider,  Petrișor Bâlcă, vicelider organizatoric, și Constantin Martin, vicelider pe probleme sociale.

Cei trei vor conduce cel mai mare sindicat din România. Vor astfel avea o misiune extrem de complicată. Atât în ce privește sprecificul acestui sindicat, cât și din perspectiva momentului în care preiau organizația. Rămâne de acum de văzut dacă se vor ridica la înălțimea predecesorilor sau nu. Pentru că, până acum, Sindicatul Automobile Dacia a fost capabil să dea frisoane tuturor partenerilor de dialog.

De-a lungul timpului, SAD a organizat numeroase acțiuni de protest. Atât împotriva conducerii Dacia, cât și a guvernanților momentului. Cel mai mare protest a avut loc în anul 2008. Atunci greva de la Dacia a durat 18 zile. Acesta se înscrie printre cele mai îndelungate conflicte de muncă din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cristian Diaconescu este noul președinte al PMP

Argeșeanul Cristian Diaconescu a fost ales președinte al Partidului Mișcarea Populară (PMP). Diaconescu a subliniat că delegații nu s-au reunit pentru a ieşi „la tarabă pentru un alt partid politic”. Moțiunea sa, „România respectată”, a fost votată de către 550 dintre cei 561 de delegaţi. Congresul PMP a fost organizat […]
Cristian Diaconescu președinte

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!