Soțul Vioricăi Dăncilă, de la Petrom Pitești la Transgaz

Soțul Vioricăi Dăncilă, Cristinel Dăncilă, a fost angajat consilier la compania cu capital majoritar de stat Transgaz. El a primit postul în urma unui „examen”, a declarat pentru G4Media.ro Ion Sterian, directorul general al Transgaz.

„Este inginer petrolist și avem nevoie de expertiză tehnică. La această etapă a trecut concursul pentru consilier, dar vreau să îl folosim în domeniul său de activitate. Angajarea sa nu are nici o legătură cu doamna Viorica Dăncilă”, a mai spus Ion Sterian.

Cristinel Dăncilă a ocupat timp de 12 ani poziția de director în divizia Exploatare şi Producţie din OMV Petrom – sucursala Argeș. El a supervizat operaţiunile de extracţie a produselor petroliere ale OMV Petrom în judeţele Argeş, Dolj, Olt, Gorj şi Teleorman.

Transgaz este principalul operator de transport al gazelor naturale din România.  Compania operează sistemul principal de gazoducte, acționând ca un monopol în această piață. Statul român deține 58,5% din acțiunile companiei prin intermediul Secretariatului General al Guvernului.

Viorica Dăncilă a fost premier al României în guvernul PSD-ALDE și fostă candidată la prezidențiale a PSD în 2019. Recent, ea a fost numită consultant de strategie al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Fostul premier PSD va ocupa funcţia de Consutant pe Strategia de Sustenabilitate şi Energie Verde. Dăncilă a fost angajată în 15 mai, iar salariul său net va fi de circa 10.000 de lei lunar, potrivit informațiilor G4Media.ro. Pentru a se angaja în corpul consultanților, din care mai fac parte circa 20 de persoane, Dăncilă a depus un dosar și a susținut un interviu.

Sursa foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Robert Glință - piteșteanul de aur al natației europene

După 17 ani de pauză, înotul românesc se laudă, în sfârșit, cu o performanță notabilă. Înotătorul piteștean Robert Glință a câștigat joi seara medalia de aur la Campionatul European de Natație de la Budapesta. El și-a adjudecat proba de 100 metri spate. Ultima performanță de acest gen i-a aparținut Cameliei […]
Robert Glință campion

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!