Argeșul la fel de neatractiv ca Ialomița și Neamț în privința locurilor de muncă 

ConcretMedia.ro 1

Numărul locurilor de muncă scoase în piaţă de angajatori de la începutul anului şi până în prezent a ajuns la 75.000, cu aproape 10% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, arată ziare.com. Aproximativ o treime dintre acestea au venit din partea angajatorilor din retail, în timp ce serviciile au fost al doilea cel mai activ angajator al primului trimestru, cu 10.000 de joburi postate. Call-center / BPO s-a plasat pe locul al treilea, urmat de turism, industria alimentară şi construcţii, arată o analiză a eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România. 

Un indicator care a fost urmărit cu interes de toată lumea în trimestrul 1 al anului (T1) a fost evoluţia numărului de joburi din construcţii şi industria alimentară, după ce, la finalul anului trecut, au fost eliminate facilităţile pe care le aveau angajatorii din aceste sectoare. Acestea s-au dovedit a fi două industrii care au volume mari de angajări, împreună oferind peste 15.000 de locuri de muncă în T1. Cea mai redusă nevoie de personal a existat în domenii precum sport / beauty/ spa, media, farma şi asigurări. 

În ceea ce priveşte distribuţia joburilor, doar 8,7% dintre acestea mai sunt remote, iar 4,2% pentru străinătate, în timp ce 87,1% sunt locuri de muncă pentru care angajatorii cer prezenţă la birou. 

În ce privește criteriul geografic, Capitala continuă să deţină cel mai mare bazin de oportunităţi pentru cei care vor să se angajeze, jumătate dintre joburile postate fiind pentru Bucureşti şi Ilfov. Clasamentul continuă cu Cluj (cu 13.000 de locuri de muncă), Iaşi (12.000), Timiş (9.000) şi Braşov (8.500). Cel mai puţin au recrutat companiile din Neamţ, Ialomiţa, Argeş şi Brăila. 

În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile peste 23.000 de locuri de muncă. 

One thought on “Argeșul la fel de neatractiv ca Ialomița și Neamț în privința locurilor de muncă 

  1. V-ați întrebat de ce în România sunt atât de mulți pensionari – raportați la populația activă ?!
    V-ați întrebat de ce “populația activă” cu vârste între 55 și 60 ani dorește să se pensioneze ?!?
    Răspuns: în România nu există și nu este posibilă o predictibilitate și salarizare corectă a forței de muncă !
    Să vă întreb, de ce tinerii fug la muncă în occident și pe oriunde aiurea prin lume ?! Aveți răspunsul mai sus !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ANAF va publica luna aceasta lista datornicilor la Fisc

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va publicat în această lună lista cu datornicii care nu şi-au plătit obligaţiile fiscale în T1 2024, conform legislaţiei în vigoare. În „lista ruşinii” sunt incluse firmele care nu şi-au achitat obligaţiile fiscale către Fisc în T1 2024. „Lista ruşinii” este reglementată de Ordinului […]
ANAF publică lista rușinii

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!