Cristian Diaconescu este noul președinte al PMP

Argeșeanul Cristian Diaconescu a fost ales președinte al Partidului Mișcarea Populară (PMP). Diaconescu a subliniat că delegații nu s-au reunit pentru a ieşi „la tarabă pentru un alt partid politic”. Moțiunea sa, „România respectată”, a fost votată de către 550 dintre cei 561 de delegaţi. Congresul PMP a fost organizat online cu participarea fizică a liderilor formaţiunii la Sinaia. 

Cristian Diaconescu a fost singurul politician care a participat cu o moţiune. El le-a solicitat membrilor de partid să nu îi ceară „elemente de disociere de Eugen Tomac”. Fostul preşedinte al formaţiunii a demisionat după ce PMP nu a mai intrat în Parlament. Delegaţii au votat și pentru renunţarea la fuziunea dintre PMP şi UNPR.

Diaconescu a vorbit despre principiile care trebuie avute în vedere de partid. Principii precum identitatea naţională, proprietatea privată, minimalizarea intervenţiei statului în economie. Dar și despre solidaritate, dialogul cu societatea civilă, educaţie, respectarea angajamentelor asumate de România pe plan internaţional. Precum şi o politică „în beneficiul românilor şi a României reîntregite”.

Cristian Diaconescu a enunțat principiile politicii sale

„Vreau să vă spun că am văzut şi eu mica propagandă anterioară acestui congres. Ne-am întrunit aici să ne punem de acord în legătură cu ce facem în continuare, în legătură cu solidaritatea noastră, în legătură cu coeziunea noastră. Nu ne-am întâlnit aici să ieşim la tarabă pentru un alt partid politic”, a declarat el.

 Cristian Diaconescu a vorbit şi despre alegerile din decembrie 2020. În urma acestora PMP nu a mai reuşit să treacă pragul electoral.

 „Am discutat şi ne-a preocupat acest lucru. Modul în care s-au numărat voturile la alegerile pentru Parlament. Vreau să vă spun faptul că la alegerile parlamentare s-au numărat 95 (la sută – n.r.) de voturi în 24 de ore. Și 5% din voturi în următoarea săptămână. S-au redistribuit 15% din voturi. Deci 15% din cei aflați acum în Parlament îi reprezintă pe cei care nu i-au votat. Dacă pe democraţie şi funcţionarea statului de drept aceasta nu e o problemă, atunci cu toţii avem o problemă”, a afirmat Diaconescu.

One thought on “Cristian Diaconescu este noul președinte al PMP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Femeia de Milioane a României este Elena Lasconi

În emisiunea Deșteptarea de azi, am aflat cine este câștigătoarea concursului Femeia de Milioane, la Europa FM. Ei, bine,  femeia care i-a inspirat pe cei mai mulți dintre ascultătorii postului este Elena Lasconi. Primărița din Câmpulung Muscel a primit cele mai multe voturi. În cadrul concursului au fost prezentate zece […]
Femeia de Milioane

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!