Cupoanele de pensii trimise online la cerere

Cupoanele de pensii ar putea fi trimise online la cererea beneficiarilor. Este ideea fostului ministru al Muncii, Violeta Alexandru. Ea a anunţat că va depune un amendament la legea pensiilor.

Violeta Alexandru a explicat pe Facebook că ideea i-a venit în urma unor discuţii cu pensionarii. Aceștia s-au plâns de faptul că poştaşii nu le mai aduc talonul de pensie deoarece primesc pensia pe card.

„Ideea asta să stai acasă, să nu îţi poţi face niciun program în aşteptarea poştaşului este, pur şi simplu, depăşită. Ca şi cea privind obligaţia de a merge tu la poştă pentru un serviciu pentru care statul plăteşte să îţi fie livrat. Nu mai vorbesc de faptul că suntem în pandemie. Ideea de a merge toţi la poştă pentru cupoanele de pensii mi se pare neinspirată”, a fost concluzia deputatului liberal.

De aceea, Violeta Alexandru propune ca, la cerere, cupoanele să fie trimise în format electronic.

„De exemplu, talonul de pensie s-ar putea trimite, la cerere, în format electronic. Chiar din contul individual pe care orice pensionar/angajat îl poate avea în platforma CNPP. Voi depune un amendament în legea pensiilor pentru ca taloanele să se poată trimite şi electronic”, a precizat Violeta Alexandru.

În prezent cupoanele de pensii se distribuie prin factorii poștali. Aceștia trebuie să aducă pensionarilor cupoanele acasă. Cum acest lucru nu prea se mai întâmplă, pensionarii se văd nevoiți să le ridice personal de la Poștă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dacia ar putea produce mașini hibride la Mioveni

Renault ia în calcul posibilitatea ca Dacia să producă la Mioveni maşini hibride. Grupul discută cu producători locali care ar putea furniza baterii pentru maşini electrice. Astfel, Dacia ar putea produce în anii următori şi în România maşini hibride sau electrice. Aceasta în condiţiile în care toţi producătorii europeni au […]
hibride la Mioveni

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!