Piața imobiliară din Argeș – prăbușire de 11,5%  

ConcretMedia.ro

În primele șase luni ale acestui an în România au fost vândute peste 77.200 de case şi apartamente, piața imobiliară cunoscând o creştere cu 16% față de aceeași perioadă a anului trecut. Aceasta în timp ce în Bucureşti şi Ilfov avansul a fost de 25%, iar în Argeș s-a înregistrat o prăbușire de 11,5%, arată un raport al companiei de consultanţă imobiliară SVN Romania pe baza statisticilor oficiale. 

Pe de altă parte, datele Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), citate de zf.ro, arată că cele mai multe tranzacţii cu locuinţe au fost încheiate în regiunea Bucureşti şi împrejurimi, urmată de Iaşi, Timiş, Cluj, Braşov şi Constanţa. Cea mai pronunţată creştere a vânzărilor de locuinţe a fost înregistrată în Iaşi, unde numărul imobilelor vândute în prime jumătate a acestui an a fost cu 71% mai mare comparativ cu prima jumătate a anului anterior. 

La polul opus, cea mai slabă evoluţie a fost înregistrată în Argeş, unde numărul caselor şi apartamentelor tranzacţionate a fost cu 11,5% mai mic faţă de primul semestru din 2023. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cum și-au primit numele câinii șefului Salvamont Argeș  

Viper, unul din câinii salvamontiști care fac echipă în misiunile de salvare pe munte chiar cu șeful Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu, împlinește astăzi un an, prilej cu care stăpânul său i-a dedicat o postare aniversară pe contul personal de socializare, amintindu-i în aceasta și pe înaintașii puștoaicei Viper, bunicii Helios […]
Câini Salvamont Argeș

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!