Lanțul de librării Diverta solicită intrarea în insolvență

Veste tristă pentru tot mai puținii români care iubesc cartea și lectura. Lanţul de librării Diverta, cel mai mare retailer integrat în domeniul cărţii, papetăriei şi jucăriilor, şi-a cerut intrarea în insolvenţă. Demersul vine după ce anul trecut, pe fondul pandemiei care a închis inclusiv toate librăriile din ţară, a intrat puternic pe pierderi.

Firma prin care a fost înaintată cererea de insolvenţă şi care operează lanţul de librării a trecut anul trecut de la afaceri de 64,3 milioane lei şi un profit net de 63.474 lei, cu 214 angajaţi, la afaceri de 38,9 milioane lei şi pierderi de 10,7 milioane lei, cu 156 de angajaţi. Totodată, datoriile totale au urcat de la 33,2 milioane lei la 33,9 milioane lei.

Cererea de insolvenţă a fost depusă după ce împotriva societății au fost înaintate mai multe solicitări de încuviinţare de executare silită şi ordonanţe de plată de către diferiţi furnizori.  

Dacă va fi aprobată de instanţă, aceasta va fi a doua intrare în insolvenţă a lanţului, după cea din 2010, declanşată atunci pe fondul crizei financiare globale. Retailerul Diverta a fost înfiinţat în 1999 de Radu Octavian. Diverta are astăzi o reţea de 25 de magazine la nivel naţional, inclusiv în Pitești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Mihai Coteț: „PNL Pitești a devenit o improvizație, un experiment pe persoană fizică”

Intrat de doar doi ani și jumătate în politică (noimebrie 2018), Mihai Coteț a ajuns în foarte scurt timp să joace în liga mare a vieții publice din Pitești. Câștigător al cursei interne din PNL pentru Primăria Pitești, dar cu candidatura refuzată ulterior, Mihai Coteț este una din vocile tot […]
Mihai Coteț

Subscribe US Now

error: Content is protected !!