Duel arhieresc între Teodosie și Calinic Argeșeanul

ÎPS Teodosie a declarat că afirmaţiile arhiepiscopului Argeşului şi Muscelului sunt „superficiale”. Mai mult, acestea trebuie discutate de Sfântul Sinod, susține Tomitanul. S-a declanșat astfel un adevărat duel arhieresc de la distanță.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru „Adevărul”, ÎPS Calinic al Argeşului a declarat că modul în care se săvârşeşte botezul ar trebui regândit. „Cred că în viitor se va analiza practica scufundării pruncilor la botez. Și se va lua hotărârea cea mai potrivită întru respectarea rânduielii şi evitarea cu grijă a nedoritelor accidente”, a spus ierarhul de la Argeș.

Doar că, aceste afirmaţii sunt criticate dur de un alt arhiepiscop, cel al Tomisului. Într-o emisiune la radio Teodosie a spuc că afirmaţiile colegului său de sinod sunt „superficiale”. „Nu le împărtăşesc, nicidecum. Cred că sunt luate aşa, superficial. La Sinod vom avea o discuţie cu toţii. Pentru că nu pot să treacă aceste, ştiu eu, afirmaţii superficiale care contrazic Sfintele canoane. Nu pot să fie acceptate de membri Sfântului Sinod. Imposibil”, spune Teodosie al Tomisului. Mai mult, ierarhul de la malul mării a declarat că „botezul rămâne să-l săvârşim după toată regula canonică”. Acesta a făcut referire la botezul prin scufundare în apă.

După apariţia în spaţiul public al acestor declaraţii făcute de ÎPS Teodosie, biroul de presă al acestuia a venit cu câteva lămuriri. „Săptămâna viitoare urmează să aibă loc o sesiune obişnuită de lucru a Sfântului Sinod. ÎPS Teodosie a menţionat că se va întâlni acolo cu ÎPS Calinic cu care va discuta, în mod firesc, colegial. De altfel, relaţiile dintre cei doi ierarhi sunt relaţii frăţeşti, cordiale, chiar apropiate. Contrar tendinţei unor publicaţii de a semăna discordie şi război, încercând iluzoriu să-i creioneze IPS Teodosie un portret de extremist sau rebel al Sf. Sinod.”

Duelul între cei doi arhiepiscopi rămâne să fie tranșat de Sinod.

2 thoughts on “Duel arhieresc între Teodosie și Calinic Argeșeanul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Drumul Expres DX12 avansează accelerat

Lucrările la Drumul Expres DX12 Craiova – Pitești sunt deja foarte avansate. În special pe Tronsonul 2 de circa 40 de kilometri pe care lucrează asocierea românească de companii condusă de UMB. În acest context, autoritățile de la Transporturi speră să deschidă traficul pe acest tronson anul acesta. Tronsonul  ocolește […]
Drumul Expres DX12

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!