Robert Glință – piteșteanul de aur al natației europene

După 17 ani de pauză, înotul românesc se laudă, în sfârșit, cu o performanță notabilă. Înotătorul piteștean Robert Glință a câștigat joi seara medalia de aur la Campionatul European de Natație de la Budapesta. El și-a adjudecat proba de 100 metri spate. Ultima performanță de acest gen i-a aparținut Cameliei Potec în urmă cu 17 ani.

Robert Glință a mai câștigat la Budapesta și o medalia de argint. Vorbim de proba de la 50 de metri spate.

În finala de joi elevul antrenorului Mugur Tomescu, a terminat cursa cu timpul de 52.88 secunde. El l-a devansat cu doar două miimi pe al doilea clasat, spaniolul Hugo Gonzalez. Timpul realizat de Robert Glință reprezintă un nou record național.

Sportivul român este calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. La Olimpiadă el va concura cu șanse la o medalie. Piteșteanul este favorit în special în probele de 50 și 100 metri spate.

Robert Andrei Glință a intrat pentru prima dată în Bazinul Olimpic Pitești la vârsta de 9 ani, cu intenția de a învăța să înoate. Inițierea a durat puțin, sub ghidarea profesorului Florin Puia. După doar două luni, avea să fie recomandat pentru grupa de performanță, sub coordonarea antrenorului Viorel Ciobanu, în cadrul clubului CSM Pitești. Deține recordul mondial pentru juniori și recordul național pentru seniori la 100 de metri spate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Salvamont Argeș: Pericol de avalanșă în Făgăraș, Piatra Craiului și Iezer Păpușa

În acest moment, stratul de zăpadă măsoară 137 de centimetri în sectorul Bâlea Lac-Cota 2000 Transfăgărășan, anunță Salvamont Argeș. Temperaturile în zona de creastă se vor menține între -2 și +12 grade. Din această cauză, stratul înghețat în cursul nopții devine umed și alunecos. Riscul de avalanșă comunicat, este de […]
Avalanșă la munte

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!