Ion Mihai Pacepa a murit de COVID-19

Ieri, 14 februarie 2021, la primele ore, a fost anunțată moartea lui Ion Mihai Pacepa. COVID-19 a reușit ceea ce o recompensă de 2 milioane de dolari și două echipe separate de asasini sponsorizați de România lui Ceușescu nu au putut. Ion Mihai Pacepa, „Mike” pentru cei care l-au cunoscut, a încetat din viață în Statele Unite.

El a fost omul care a tras cortina pentru a dezvălui dezinformarea care a fost scoasă din blocul sovietic. Din păcate, pentru majoritatea oamenilor Pacepa și munca sa rămân încă necunoscute.

În 1978, Ion Mihai Pacepa și-a riscat viața pentru a-și lăsa în urmă poziția în vârful lumii sovietice comuniste și a veni în Statele Unite. El a fost și rămâne cel mai înalt oficial al blocului sovietic care a trecut vreodată în Occident.

Carter a vrut să-l trimită în România

La început, președintele Carter nu l-a crezut pe Pacepa și a dorit să-l întoarcă pe dezertor în România ce ar fi insemnat condamnarea la moarte. Președinte american credea că Ceaușescu era un aliat de încredere.

În cele din urmă, CIA l-a convins pe Carter de buna credință a lui Pacepa. Agențiile de informații occidentale au exploatat informațiile neprețuite pe care acesta le-a furnizat. În România, Ceaușescu a creat o unitate specială a Securității însărcinată cu o singura misiune asasinarea lui Pacepa. Dictatorul a pus, de asemenea, două recompense separate de 1 milion de dolari pe capul său. Mai mult l-a trimis pe temutul ucigaș Carlos Șacalul pentru a îndeplini sarcina, precum și o a doua echipă de asasini. Misiunea a eșuat de mai multe ori.

În 2017, Christopher Monckton, al treilea viconte Monckton din Brenchley și fost consilier al prim-ministrului britanic Margaret Thatcher, l-a numit pe generalul locotenent Ion Mihai Pacepa „cel mai influent om al secolului al XX-lea și, probabil, începutul celui de-al XXI-lea”. Celebrul spion avea 92 de ani.

Sursa foto: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Spații de servicii „în oglindă” pe A1

CNAIR a desemnat câștigătorii pentru concesionarea de spații de servicii de pe A1 Sibiu-Nădlac, A1 București-Pitești și A2 Cernavodă-Constanța. Vorbim de 26 de benzinării „în oglindă”, pe stânga și pe dreapta drumului. Anunțul a fost făcut luni, 15 februarie, de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. „Vom avea în sfârșit parcări decente […]
Spații de servicii

Subscribe US Now

error: Content is protected !!