Care sunt cele trei scenarii pentru redeschiderea școlilor

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, anunţă că îşi doreşte ca elevii să se întoarcă fizic la ore, însă cei cu vulnerabilităţi medicale vor învăţa în continuare online. Între timp, centralizarea profesorilor programaţi la vaccinare s-a încheiat. Ministrul Educaţiei a declarat că aproximativ 200.000 de profesori vor să se vaccineze, dar totodată, obligaţia de vaccinare nu poate exista. De asemenea, Sorin Cîmpeanu a anunţat că şcolile vor fi redeschise după cele trei scenarii, însă după analiza epidemiologică făcută mâine.

Sub 1 la mie rată de infectare – toate şcolile deschise, între 1 şi 3 la mie grădiniţe – învăţământ primar şi clase terminale, peste 3 la mie, dar nu mai mult de 6 la mie – grădinţe şi învăţământ primar. În plus, se va analiza şi posibilitatea celor din învăţământul profesional şi dual, de a organiza activităţile practice, absolut necesare în regim de prezenţă fizică.

La această oră, doar trei state dintre cele 27 de de state membre ale Uniunii Europene nu au grădinţele şi învăţământul primar deschise, sau nu au o decizie de deschidere a grădiniţelor sau învăţământului primar, cel puţin în următoarele zile, a mai declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

A murit Screech din „Salvați de clopoțel”

Diagnosticat cu un cancer în urmă cu 3 săptămâni, actorul american Dustin Diamond, cunoscut pentru rolul din serialul „Salvaţi de clopoţel/ Saved by the Bell”, a murit la vârsta de 44 de ani, relatează Variety. Starul l-a interpretat pe Samuel „Screech” Powers în populara producție tv din anii 1990, fiind […]
Screech din „Salvați de clopoțel”

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!