Punctul și înțepătura fac legea

Florin Silviu Negru
Editorial de Florin Silviu Negru

Cei care aveți cel puțin 45 de ani țineți minte cu siguranță teoriile conspirației care circulau în comunism în perioadele de examene. Fie că vorbim de admiterea la liceu (treapta I), treapta a II-a, Bacaluareat sau admiterea la facultate, legendele erau aceleași. Vă aduceți sigur aminte cum se spunea atunci că piloșii, copiii nomenclaturii de partid adică, luau examenele făcând diverse semne pe lucrare. O lucrare care avea numele ascuns și care trebuia să fie anonimă. Printre aceste semne, punctul și înțepătura erau la mare cinste.

Ai zice că odată cu trecerea celor 30 de ani de la dispariția comunismului lucrurile s-au schimbat. Ei, aș! S-au schimbat pe dracu! Au trecut doar la alt nivel. La nivelul administrațiilor locale. Acolo unde, încrederea între partenerii politici e enormă. Enormă, chiar monstruoasă, aș putea zice, dar lipsește cu desăvârșire. Și ce fac oamenii ca să se poată întoarce liniștiți cu spatele la colegii de administrație? Îi pun să-și „personalizeze” voturile secrete cu – ați ghicit!! – punctul și înțepătura. Sau, mai nou, în era tehnologiei aflându-ne, cu o poză-dovadă făcută buletinului de vot cu mobilul. Curat murdar, Bibicule!! Nu mă credeți? Citiți aici și aici!

Așadar, comunismul a dispărut de 30 de ani, dar practicile comuniste de furt și înșelăciune sunt mai actuale ca niciodată. Avem oameni noi cu apucături vechi. Și până când aceste apucături nu vor dispărea, țara asta nu se va face niciodată bine. Pentru că atât timp punctul și înțepătură vor continua să guverneze, țara, orașele și comunele ei vor rămâne înțelenite în comunism. Un comunism adaptat la vremuri, e drept. Dar care ne urmărește ca un blestem.

0 thoughts on “Punctul și înțepătura fac legea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cursul valutar stă să explodeze

În ziua în care Guvernul adopta bugetul pe anul 2021 cursul valutar stă să explodeze. Băncile au făcut, vineri, tranzacții cu euro la o valoare 4.876 lei. Cursul valutar folosit vineri este peste cotația-record fixată de banca centrală în luna septembrie a anului trecut. Atunci moneda europeană a ajuns la […]
Cursul valutar explodează

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!