Primarul Piteștiului a început anul în ofsaid

de Florin Silviu Negru

Imediat după ce a preluat funcția de edil șef al Piteștiului, Cristian Gentea a început să furnizeze în spațiul public tot felul de „dezvăluiri” despre felurite nereguli și neconcordanțe în deciziile fostei administrații municipale, condusă până deunăzi de colegul său de partid Cornel Ionică. Mai mult, actualul primar își însoțește uimirea despre  fiecare dintre aceste „descoperiri” pe care le face din această nouă postură folosind de fiecare dată aceeași expresie: „eu nu sunt învățat să lucrez așa!”.

Una dintre aceste teme este cea a noului stadion din Pitești, unul ultramodern care ar trebui să ia locul actualului edificiu care poartă numele marelui Nicolae Dobrin. În ultima conferință de presă din 2020, dar și în ultima emisiune la care a participat anul trecut la un post TV local, Cristian Gentea a dat de pământ și de toți pereții cu proiectul noii arene sportive anunțând că va demara procedurile pentru un alt proiect pe Argeș în jos, unul mai trainic și mai frumos și… fără pistă de atletism. Foarte înfocat împotriva ideii de stadion cu pistă de atletism, primarul Piteștiului a repetat de mai multe ori că proiectul său, spre deosebire de actualul stadion dar și de proiectul administrației anterioare, nu va avea, domnule, o astfel de facilitate pentru că „nicăieri nu se mai construiesc stadioane cu pistă!”, am încheiat citatul. Doar că, surpriză sau nu, presa locală a făcut la rândul ei o dezvăluire la dezvăluirea primarului, anume o hotărâre de guvern din 2008 care prevede că în Pitești stadionul municipal trebuie să aibă obligatoriu pistă de atletism și alte facilități specifice, în caz contrar terenul pe care se află acum aceste facilități și, implicit, viitorul stadion, este preluat de statul român de la autoritatea locală, cea care administrează acum Arena Nicolae Dobrin.

Așadar, primarul nostru a fost fluierat puțin pentru ofsaid… Și încă unul mare de tot. În primul rând, în 2008, când a fost emisă respectiva HG care transmite din administrarea statului român în administrarea Consiliului Local Pitești imobilul reprezentând baza de atletism de la Nicolae Dobrin, onor actualul primar al Piteștiului era consilier local. Tot la Pitești. Așadar, ar fi trebuit să știe că stadion fără pistă nu se prea poate. Să zicem că a uitat de acea HG, dar are un aparat juridic în Primărie care trebuia să-l atenționeze, dar care pare, iată, la fel de neinformat ca și primarul. În fine, poate ar fi trebuit totuși să se întrebe de ce vechea administrație a elaborat un proiect de stadion cu pistă de atletism în locul unuia fără.

În concluzie, primarul Piteștiului a început anul în ofsaid. Un ofsaid în care a fost lăsat de propria memorie de consilier local cu 16 ani vechime, de aparatul juridic din Primăria pe care o conduce și de colegii săi de partid care au condus municipalitatea până la finalul lui 2020 și care, probabil, se amuză copios urmărindu-i planurile de viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Fiscul va avea acces la conturile bancare ale persoanelor fizice și juridice

ANAF va putea să verifice toate conturile bancare ale persoanelor fizice și juridice începând din 11 ianuarie 2021. Toate instituțiile financiare vor fi obligate astfel să trimită informații despre toți clienții în termen de 10 zile. Accesul ANAF la conturile cetățenilor este permis prin OUG 111/2020 care pune în aplicare […]
Administrația Financiară Argeș

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!