Kärcher și-a deschis a doua fabrică din Curtea de Argeș

Producătorul german de aspiratoare şi alte sisteme pentru curăţenie Kärcher va ajunge anul viitor la o producţie în România de 3,5 milioane de unităţi ca urmare a inaugurării unei a doua unități de producție. Și aceasta se află tot la Curtea de Argeș, unde compania avea deja o fabrică.

Prima unitate de producţie, deschisă în urmă cu circa cinci ani, a obţinut în 2020 afaceri de 374 milioane lei (77 milioane euro), în urcare cu aproape 28% faţă de anul de dinaintea pandemiei. „Vom încheia acest an cu afaceri de 110 milioane euro în contextul în care fabrica numărul doi a funcţionat doar câteva luni. În 2022, cu ambele funcţionale, businessul va urca la 170 milioane euro”, anunță Ion Bican, managing director al CER Cleaning Equipment, compania care operează producţia nemţilor pe plan local.

Grupul german a dat recent drumul producţiei în cea de-a doua fabrică din România, unde realizează aspiratoare ce iau 100% drumul exportului. Investiţia în acest proiect a fost de 25 milioane euro.

„Am pornit producţia în cea de-a doua fabrică acum o lună şi jumătate. Zilnic, zece camioane de aspiratoare ies pe porţile acestei unităţi de producţie şi iau 100% drumul exportului”, spune Ion Bican, citat de Ziarul Financiar.

Sursa foto: zf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Negocieri Dacia - SAD acuză administrația de tergiversare

Demarate în urmă cu o lună, negocierile pentru Contractul Colectiv de Muncă 2022 de la Dacia par să fi intrat în impas. Aceasta după ce în cadrul rundei negocieri desfășurată azi, 2 decembrie, nu s-a avansat cu nimic față de punctul în care s-a ajuns la precedenta ședință. În acest […]
Negocieri

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!