Cursul valutar stă să explodeze

În ziua în care Guvernul adopta bugetul pe anul 2021 cursul valutar stă să explodeze. Băncile au făcut, vineri, tranzacții cu euro la o valoare 4.876 lei.

Cursul valutar folosit vineri este peste cotația-record fixată de banca centrală în luna septembrie a anului trecut. Atunci moneda europeană a ajuns la 4,875 lei. Cotația oficială a BNR a fost la câțiva bani distanță față de acest record.

Cursul valutar afectează finanțele personale

Analiștii econmici se așteaptă ca în 2021 moneda să treacă de 4.95 sau chiar 5 lei până la finalul acestui an. Fiecare majorare a euro ne afectează pe toți. De la cei care au credite în euro până la cei care plătesc factura de telefonie mobilă. Aceasta deoarece abonamentele sunt calculate tot în funcție de cursul leu-euro. De asemenea, cursul influențează prețurile energiei și combustibililor. Scumpirea acestora atrage scumpirea tuturor mărfurilor și serviciilor.

Banca Națională a României veghează de obicei la stabilitatea cursului valutar. Intervențiile acesteia în piață au temperat de multe ori viteza cu care euro se îndrepta spre cota de 5 lei. Cu toate acestea, pragul psihologic de 5 lei pare iminent anul acesta. Toți ochii sunt ațintiți acum asupra premierului Florin Câțu și a guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Deciziile acestora vor calma cursul sau îl vor face să explodeze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Alb-violeții sunt de neoprit în Liga I

Alb-violeții sunt de neoprit în Liga I ajungând la 11 meciuri fără înfrângere. FC Argeş a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 1-0 (1-0), vineri seara, în deplasare, într-un prim meci din etapa a 24-a a Ligii I de fotbal. Elveţianul de origine angoleză Cephas Malele (17) a marcat […]
Alb-violeții

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!