FC Argeș riscă să piardă licența pentru Liga I

Liga I FC Argeș
FC Argeș riscă să piardă licența pentru Liga I

Deși în ultima perioadă au demonstrat că-și merită din plin locul pe prima scenă a fotbalului național, alb-violeții se află acum foarte aproape de a pierde licența pentru Liga I. Aceasta nu din rațiuni competiționale, ci administrative. Astfel, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunţat că pregăteşte o reformă în fotbalul românesc, privind licenţierea cluburilor pentru Liga I. Dacă noul regulament ar intra în vigoare azi, două cluburi n-ar avea loc în prima ligă, conform declaraţiei oficialului FRF. Acestea sunt Universitatea Craiova și FC Argeș, clubul piteștean trebuind să plătească 100 000 de lei pentru păstrarea licenței.

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal s-a întrunit miercuri, 3 noiembrie, a discutat mai multe chestiuni şi a aprobat mai multe decizii.  Printre altele, s-a dezbătut şi despre cum vor obţine cluburile licenţa pentru Liga I. Mai exact, patronii şi finanţatorii vor fi nevoiţi să redirecţioneze procente din venituri spre centrul de copii şi juniori, din sezoanele următoare. Modificările urmează să fie aprobate în decembrie, în următoarea şedinţă a FRF.

„Am avut în primă lectură privind regulamentul de licenţiere, urmând ca votul final să aibă loc în decembrie. Sunt câteva elemente noi pe care le vom găsi în noul sistem de licenţiere fac referire la publicarea şi auditarea veniturilor şi cheltuielilor pentru centrele de copii şi juniori. E pentru prima dată când se va întâmpla acest lucru. Se va implementa acel plafon minim, astfel încât, din 2022, 5% dintre venituri se vor duce în investiţiile în centrul de copii şi juniori şi acest procent va creşte. În 2023, la 6.5%, şi la 7.5% în 2024”, a declarat Răzvan Burleanu.

FC Argeș este la limita punctajului minim pentru Liga I

Măsura care va pune presiune pe cluburi va fi cea care cuprinde clasificarea centrelor de copii şi juniori. Astfel, dacă un club va avea sub 60 de puncte în ierarhie, nu va primi licenţa pentru Liga I, iar un punctaj între 60-75 de puncte va duce la o plată de 100.000 de lei pentru obţinerea licenţei. „Vom avea acel plafon minim, acel prag minim de 75 de puncte, pentru obţinerea licenţei de Liga I. Dacă un club se va situa în ecartul 60-75 de puncte, pe clasificarea academiilor, atunci clubul va avea o penalitate financiară de 100.000 de lei şi obligativitatea de semnare a unui acord cu FRF, prin care-şi ia obligaţia că într-un an de zile va îndeplini targetul de 75. Tot ce înseamnă sub 60 de puncte, duce la refuzarea licenţei de Liga I. Contribuim la conştientizarea cluburilor pentru investiţiile la nivel de copii şi juniori. Pe actuala clasificare a academiilor, cinci cluburi ar fi intrat sub incidenţa acestor modificări de regulament. Trei cluburi care se situează între 60 şi 75 de puncte şi două cluburi sub 60 de puncte. Asta ar fi fost situaţia dacă aveam acest sistem implementat în prezent”, a mai spus Răzvan Burleanu.

La clasificarea făcută publică în iulie, U Craiova 1948 (24.10 puncte) şi ACS Campionii Fotbal Club Argeş (60.18 de puncte) erau ultimele două echipe clasate dintre cele din Liga I, în ierarhia centrelor de copii şi juniori. Farul Constanţa, FCSB şi Miercurea Ciuc sunt pe primele trei locuri.

Cum se acordă punctajul în cazul academiilor de fotbal

  • STRATEGIE ŞI FILOZOFIE 10,4 %
  • ECHIPE ŞI JUCĂTORI 12,6%
  • STAFF TEHNIC 19,7%
  • STAFF SUPORT 7,1%
  • ANTRENAMENTE ŞI MECIURI 9,6%
  • INFRASTRUCTURĂ ŞI FACILITĂŢI 20,3%
  • REZULTATE 20,3%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Sindicaliștii de la Dacia și-au anunțat obiectivele pentru negocierile CCM 2022

Demarate la finele săptămânii trecute, negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă de la Dacia au continuat cu o nouă reuniune care a avut loc astăzi. Astfel, potrivit unui comunicat al Sindicatului Autoturisme Dacia (SAD), „În şedinţa de negocieri din data de 10 noiembrie 2021 comisia de negociere din partea […]
Negocieri

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!