Argeșul – absent nemotivat de pe harta turismului românesc

Argeșului îi mai lipsește doar ieșirea la mare pentru a avea toate calitățile necesare unei zone turistice de maxim interes.

Chiar și fără mare, Argeșul are cel mai înalt masiv muntos din țară – Făgărașul, cel mai frumos drum din țară – Transfăgărășanul, cel mai spectaculos baraj din țară – Vidraru, cetățile și curțile domnești de la  Curtea de Argeș, Câmpulung Muscel, Poienari și Oratea (abandonată și părăginită), cea mai frumoasă porțiune a culoarului Rucăr – Bran, primele capitale istorice ale Valahiei, Câmpulung Muscel și Curtea de Argeș, conace și curți boierești printre care reședințele Brătienilor, Perticarilor, Miceștilor și Goleștilor, nestemate bisericești și mânăstirești comparabile cu cele din Oltenia de sub munte sau Bucovina, precum cele de la  Curtea de Argeș, Câmpulung Muscel, Aninoasa, Robaia, Slănic, Văleni, Bascovele, Cotmeana, Vieroși, Dragoslavele, Tutana, Trivale și multe altele, muzee, case memoriale, chei, peșteri, păduri, parcuri naționale și arii protejate, iar exemplele ar putea continua mult și bine. Cu toate acestea, Argeșul este departe de a oferi facilități turistice care să atragă în vreun fel turiștii către aceste obiective. Oferă în schimb pe tot cuprinsul său o puzderie de centre de informare turistică fără nici un aport la turismul local. Chiar în Pitești, în centrul orașului, tronează un astfel de așezământ intitulat pompos Centru Național de Informare și Promovare Turistică, o clădirea aruncată aiurea în capătul Căii București, căreia nu-i trece nimeni pragul. Asta în cazul în care ar fi cumva deschisă.

Nu există facilități turistice

Cu toate acestea, Argeșul este departe de a oferi facilități turistice care să atragă în vreun fel turiștii către aceste obiective. Oferă în schimb pe tot cuprinsul său o puzderie de centre de informare turistică fără nici un aport la turismul local. Chiar în Pitești, în centrul orașului, tronează un astfel de așezământ intitulat pompos Centru Național de Informare și Promovare Turistică, o clădirea aruncată aiurea în capătul Căii București, căreia nu-i trece nimeni pragul. Asta în cazul în care ar fi cumva deschisă.

Nu apare în statisticile de profil

O scurtă analiză publicată de Ziarul Financiar arată că în 2020 Argeșul a fost inexistent pe harta turistică a țării, în timp ce trei din județele vecine cu acesta, Brașov, Sibiu și Vâlcea, se află în Top 10 cele mai vizitate de turiști. Nici măcar turismul de afaceri nu pare să strălucească în Argeș, deși județul este a treia forță economică a țării după București – Ilfov și Timiș. Așadar, Argeșul, deși are toate atuurile unei zone turistice de top, lipsește absolut nemotivat de pe harta turismului național. O realitate care ar trebui să pună pe gânduri autoritățile județene și locale, dar care bineînțeles că au cu totul alte griji decât pe cea a dezvoltării turismului. Un turism care ar putea însemna și creșterea economică a zonei, dependentă în mare parte de o singură industrie, cea auto.

2 thoughts on “Argeșul – absent nemotivat de pe harta turismului românesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Care a fost activitatea parlamentarilor de Argeș de la învestire și până acum, dacă a fost

Sunteți curioși să aflați cât de activi au fost parlamentarii de Argeș în cele aproape două luni de la depunerea jurământului (21 decembrie) și până azi (10 februarie) în plenul camerelor din care fac parte? Ei, bine, aflați în cele ce urmează. Să începem cu deputații. Șase dintre aceștia, Aurel […]
Parlamentul României

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!