Cum a contribuit Piteștiul la succesul farmaciilor Catena

Antreprenoarea Anca Vlad, cea care deţine lanţul de farmacii Catena, a povestit pentru Ziarul Financiar cum a ales acest nume. Anca Vlad deține și  distribuitorul de medicamente Fildas. Numele Catena a apărut acum mai bine de două decenii un nume care a devenit între timp un brand.

În prezent, sub brandul Catena sunt deschise circa 800 de farmacii (cele mai recente informaţii). Acestea au afaceri cumulate de circa 1 miliard de euro în 2019 (ultimul an pentru care există date publice). Compania este lider de piaţă pe segmentul său.

„Acum 21 de ani, când am abordat retailul farmaceutic, am dorit un nume de brand sonor, dar cald şi simplu. Cuvântul „Catena“ mi-a venit uşor în minte pentru că avea toate aceste calităţi. În plus, înseamnă două lucruri: în română „legătură chimică“, ceea ce ne apropie cu gândul de produsul farmaceutic, iar în latină şi italiană – „lanţ“, ceea ce ne crea o frumoasă perspectivă de creştere“, și-a amintit antreprenoarea.

Puțini sunt cei care știu însă că, într-un fel, Catena a început să crească de la Pitești. Mai exact, în momentul în care Anca Vlad a cumpărat cel mai mare depozit de medicamente din țară. Vorbim de fostul Centrofarm. Acest depozit se află pe strada Războieni din Pitești. Achiziționarea lui a fost declicul care a declanșat ofensiva Catena pe piața de profil.

One thought on “Cum a contribuit Piteștiul la succesul farmaciilor Catena

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Vaccinul fără rapel va sosi și în România

În curând va fi disponibil și primul vaccin care se administrează fără rapel. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiță, a făcut anunțul. Astfel, din aprilie România ar urma să primească primele doze ale vaccinului produs de compania Johnson & Johnson. Gheorghiță a menționat că vaccinul ar urma să […]
fără rapel

Subscribe US Now

error: Content is protected !!