Endava a preluat agenția digitală Five

Compania britanică de software Endava a achiziţionat recent agenţia digitală Five. Endava este prezentă în Braşov, Bucureşti, Cluj-Naopca, Iaşi, Timişoara, Târgu-Mureş şi Piteşti. În România are aproape 3.000 de angajaţi. Five deţine sedii în Statele Unite ale Americii (în Brooklyn, New York) şi Croaţia. Tranzacția reprezintă o oprtunitate de extindere pentru britanici.

„Odată cu această achiziţie, Endava îşi dezvoltă capacitatea de a concepe, planifica şi livra servicii digitale inteligente. De asemenea, îşi îmbunătăţeşte capabilităţile în zona de strategie digitală de produs şi servicii dedicate zonei de optimizare a acestora”, au transmis reprezentanţii companiei.

Endava căștigă clienți activi pe piața americană

Achiziţia agenţiei Five aduce în portofoliul Endava clienţi activi. Aceștia se află cu precădere pe piaţa din Statele Unite.

„Această listă include branduri cunoscute ca Rosetta Stone, Bullhorn Inc. şi Napster. Abordarea Five se bazează pe construirea unui parteneriat cu clienţii pentru a dezvolta noi zone comerciale. Aici se aplică o abordare bazată pe rezultate. Totul pentru a stimula evoluţia veniturilor şi a interacţiunii cu consumatorii.”, mai spun cei implicați.

De asemenea, Five are o echipă de aproape 200 angajaţi în sediile aflate în Brooklyn şi Croaţia. O mare parte dintre aceştia aflându-se în centrele de livrare din patru mari oraşe ale Croaţiei.

„Îmi face plăcere să urez bun-venit în familia Endava celor din Five. Sunt o echipă care aduce abilităţi complementare în Endava. Au focus în zona de strategie de produs şi strategii de optimizare. Zone pe care le considerăm interesante pentru o multitudine dintre clienţii noştri,” a spus John Cotterell, CEO al Endava.

Compania britanică a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de 647,7 milioane lei (136,5 milioane euro). Creșterea a fost cu 29% faţă de anul anterior, conform ultimelor date disponibile. Pe Bursa din New York a înregistrat o capitalizare bursieră de 4,26 miliarde dolari, la data de 04 martie 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Analia Selis pe scena Filarmonicii din Pitești

Filarmonica Pitești organizează joi, 11 martie, de la ora 19.00, concertul vocal-simfonic extraordinar aniversar 100 de ani – Ástor Piazzolla. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Tiberiu-Dragoș Oprea, revin solista Analia Selis și pianistul Mariano Castro. În program lucrări consacrate de Ástor. Orchestrațiile îi aparțin lui Mariano […]
Analia Selis la Pitești

Subscribe US Now

error: Content is protected !!