Copiii atleți de la LPS „Viitorul” premiați de ISJ Argeș

Tinerii atleți de la LPS „Viitorul” Pitești au fost premiați astăzi în cadrul unei festivități organizată la sediul ISJ Argeș. Sportivii piteșteni au primit diplome de excelență și premii simbolice în bani asigurate de un ONG care sprijină sportul . Alături de aceștia au fost prezenți și antrenorii lor, profesorii Bogdan Vîlcu, Gabriel Tudorache și Gheorghe Georgescu.

La eveniment au participat Liliana Murguleț, inspector școlar general, Cătălina Dumitrașcu, inspector general adjunct, Cristinel Crețu, inspector general adjunct, Gheorghe Georgescu, inspector școlar pentru Educație Fizică și Sport, Mihai Cârstea, directorul LPS, și Fernando Georgescu, profesor de atletism în cadrul LPS.

De asemenea, au participat și cei doi viceprimari ai Piteștiului, Mihai Mihăilescu și Gelu Tofan. Toți cei prezenți le-au vorbit copiilor, i-au felicitat pentru performanțele lor și le-au înmânat diplome.

Cine sunt atleții piteșteni premiați

Cei 13 sportivi care au fost premiați azi au obținut rezultate notabile la campionatele naționale de copii și juniori precum și la campionatele balcanice. Vorbim de sezonul competițional sală – 2021. Atleții răsplătiți azi sunt: Matei Costelian (triatlon), Alexia Arion (60 m), Maria Neacșu (ștafetă), Sara Ciobanu (ștafetă), Ștefania Rizea (ștafetă), Bianca Tița (ștafetă), Cristina Coman (ștafetă), Alexandru Vochin (400 m și ștafetă), Robert Vătafu (ștafetă), Andrei Pătrașcu (ștafetă), Paul Gheorghe (ștafetă), Mihai Poponea (1500 m, 3000 m și ștafetă), Mihai Dumitru (1500 m și 3000 m). Toți au obținut cel puțin o medalie la competițiile la care au participat.

Centru olimpic pentru juniori la Pitești

Atât conducerea ISJ Argeș, cât și inspectorul și antrenorul Gheorghe Georgescu,  au solicitat celor doi viceprimari să se implice în urgentarea avizării Centrului Olimpic de Atletism pentru Juniori de la Pitești. Solicitarea este una îndreptățită dat fiind că singurul aviz care mai lipsește este cel al Primăriei Pitești.

Cei doi oficiali au promis că vor face toate demersurile pentru ca această formalitate să nu mai întârzie. De asemenea, s-a propus ca sportivii LPS să fie preluați și angajați de către clubul municipalității astfel încât aceștia să nu mai plece la alte cluburi din țară care le fac deja oferte substanțiale de legitimare.

Cătălina Dumitrașcu a împărțit micilor atlete florile primite

În finalul festivităților, inspectorul general adjunct Cătălina Dumitrașcu a împărțit micilor sportive florile pe care le primise din partea atleților băieți. Ea și-a explicat gestul prin faptul că momentul de astăzi a fost dedicat în exclusivitate sportivilor, iar fetele de la LPS merită cu prisosință o floare din partea celor care conduc învățământul argeșean.

La rândul său, inspectorul general Liliana Murguleț, profesor de chimie, a spus că este geloasă pe profesorii de sport pentru că aceștia sunt cei mai iubiți dascăli din fiecare școală, iar relația lor cu elevii este una mult mai personală decât cea a celorlalte cadre didactice. În final, atât antrenorii, cât și atleții au împărtășit celor prezenți impresii și trăiri din viața lor dedicată sportului de performanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Sală de lectură nouă pentru copiii din Mârghia

La inițiativa Acțiunii Civice Pro Mârghia, care promovează dezvoltarea și valorile locale, copiii din localitate, dar și adulții cu drag de carte, au la dispoziție de mâine, 4 aprilie, o sală de lectură nouă. Aceasta se află în cadrul Complexului Cultural Casa Mârghienilor, așezământ înființat tot de Acțiunea Civică Pro […]
Sală de lectură

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!