Afacerea Danbred Slobozia-Premium Porc a eșuat

Grupul danez Premium Porc, al doilea cel mai mare producător de carne de porc din România, a hotărât să renunţe la tranzacţia cu Danbred Slobozia, Argeș. Premium Porc  urma să preia cinci ferme de la Danbred, grup de firme cu acţionariat româno-danez. Anularea afacerii s-a produs  din cauza virusului pestei porcine africane. Premium Porc deține zece ferme pe plan local în judeţele Brăila, Braşov, Constanţa, Olt, Sibiu şi Vrancea.

„Din păcate, am fost nevoiţi să regândim întregul nostru mod de lucru în România. Inclusiv planul de investiţii pentru următoarea perioadă. Ne aflăm în această situaţie din cauza focarelor de pestă porcină africană. Ne-au afectat atât în mod direct, în două dintre fermele noastre, cât şi indirect, în special prin blocajele de mişcare cauzate de focarele din imediata apropiere a fermelor. În acest sens am decis, în acord cu proprietarii Danbred să renunţăm la finalizarea tranzacţiei negociate şi anunţate”. Este anunțul făcut de reprezentanţii Premium Porc la solicitarea ZF.

Tranzacţia dintre cele două companii a fost anunţată la începutul lunii februarie de Consiliul Concurenţei. Instituția a spus atunci că Premium Pork Commercial SRL (parte din grupul Premium Porc) intenţionează să preia activităţile Danbred. Mai exact cele desfăşurate de Danbred Argeş SRL, Agroprod Benţa Nicu SRL, Agro Consulting Chiriac SRL şi Slobozia Food Production SRL în domeniul reproducţiei, îngrăşării şi vânzării porcinelor către abatoare. Cele patru firme au peste 100 de angajaţi, în total, potrivit datelor publice.

One thought on “Afacerea Danbred Slobozia-Premium Porc a eșuat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Vaccinare în zone izolate din două județe asigurată de SMU Pitești

Direcția Medicală a MApN a organizat și coordonează  20 de centre mobile de vaccinare. Acestea acționează în sprijinul autorităților locale, în zone izolate sau greu accesibile, după cum anunță Direcția. Intervenția se face la propunerea și solicitarea Direcțiilor de Sănătate Publică județene. „Echipele vaccinatoare sunt formate din personal medico-sanitar din […]
Vaccinare

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!