Tranzacție spectaculoasă cu acțiuni Electroargeș (ELGS)

ELGS Electroargeș
Tranzacție spectaculoasă cu 9 milioane de acțiuni Electroargeș (ELGS)

Marți, 18 mai 2021, în ringul Bursei de la Bucureşti (BVB) a fost înregistrată o tranzacţie spectaculoasă cu acțiuni Electroargeș (ELGS). Aceasta a vizat echivalentul a 13% din capitalul social al companiei din Curtea de Argeș. Ca şi volum tranzacţionat, de circa 9 milioane de acţiuni, aceasta este cea mai mare tranzacţie cu acţiuni ELGS din vara anului.

Potrivit datelor BVB, tranzacţia a fost încheiată la preţul de 1 leu pe acţiune. Aceasta înseamnă o creştere cu aproape 12% faţă de prețul curent de tranzacţionare. Tranzacţia a fost una de tipul „Deals”, adică o tranzacţie specială. Ar mai fi de spus că pachetul tranzacționat are aceeași dimensiune cu cel deținut de antreprenorul Tudor Dumitru.

Electroargeş are 62 milioane lei capitalizare. Datele cu privire la acţionariatul companiei la 31 decembrie 2020 arată că antreprenorul Tudor Dumitru, unul dintre cei mai mari investitori de la bursa locală, avea o deţinere identică celei tranzacţionate marți. Acest amănunt face ca piața să creadă că acesta și-a marcat exitul din acționariatul ELGS.

Tot marţi în sistemul bursei de la Bucureşti au fost înregistrate şi tranzacţii de 187.000 de lei cu acţiuni ale Concifor Buzău. Companie la care Electroargeş Curtea de Argeş avea la final de 2020 o deţinere de 67%, potrivit datelor BVB. Astfel, aproape 62% din Concifor Buzău a schimbat astfel acţionarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ministrul Mediului: „Garanția pentru o sticlă de plastic va fi de 50 de bani”

Garanția pentru sticlele din plastic pe care Ministerul Mediului o va propune va fi de 50 de bani per recipient. Nu contează mărimea acestuia, dacă respectivul ambalaj este de până în 3 litri. Cine adună 10 sticle are 5 lei, a arătat ministrul Tanczos Barna, marți seara, la Digi24. „Poate […]
Ministrul Mediului

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!