Faurecia România a încheiat 2020 pe minus

Faurecia România, subsidiara locală a gigantului francez Faurecia, a încheiat anul trecut pe minus. Compania realizat în 2020 o cifră de afaceri de 1,049 miliarde lei (217,7 milioane euro). Aceasta este în scădere cu aproximativ 14% faţă de anul anterior. Calculele au fost făcute de Ziarul Financiar pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Astfel, pierderea din 2020 a fost de peste 18 milioane lei (3,7 milioane euro), de la un profit net de aproximativ 9 milioane lei (1,9 milioane euro), realizat în anul precedent. Faurecia România a avut anul trecut un număr mediu de 2.423 de angajaţi, cu 179 de oameni mai puţin decât în 2019. Compania este prezentă și în Argeș cu două untăți de producție.

Cu sediul central în Tălmaciu, Sibiu. Faurecia România deţine pe piaţa locală fabrici la Tălmaciu (scaune auto), Craiova (sisteme de control al emisiilor), Mioveni (sisteme de interior), Budeşti, lângă Râmnicu Vâlcea, (scaune auto) şi Căteasca, Argeş, (sisteme de interior).

Fabrica de la Căteasca este cel mai nou proiect finalizat de Faurecia pe piaţa locală. Aceasta a însemnat o investiție de 8 milioane de euro. Unitatea este localizată într-un parc industrial dezvoltat de CTP, cel mai mare proprietar de spaţii logistice şi industriale.

La nivel global Faurecia are 114.000 de angajaţi şi vânzări totale de 14,7 miliarde euro,

Sursa foto: www.zf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dosarul cu șină va dispărea în cinci ani

Românii vor scăpa de dosarul cu șină până în 2026. Ministrul Digitalizării, Ciprian Teleman, a anunțat la Digi24 că acest lucru se va face treptat. Aceasta deoarece din ce în ce mai puține instituții vor cere dosare. Astfel, din vara acestui an, în Capitală va fi implementat un proiect-pilot. Acesta […]
Dosarul cu șină dispare

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!