Nissan şi Mitsubishi sunt cu ochii pe Dacia

Nissan şi Mitsubishi sunt pe lista celor care ar putea prelua activitatea legată de motoare pe benzină şi cutii de viteze de la Mioveni, anunță Ziarul Financiar.

Luca de Meo, şeful Renault, le-a spus acţionarilor că auditul intern al companiei arată un potenţial puternic pentru planurile constructorului de a separa divizia de maşini electrice de operaţiunile cu motoare cu ardere internă. Planul este de a avea două entităţi separate. Fiecare va avea 10.000 de angajaţi, cu un potenţial parteneriat pe partea cu motoare cu ardere internă, conform Automotive News Europe.

În România divizia de motoare cu ardere internă alături de cutiile de viteze este inclusă în Uzina Mecanică. Aceasta face parte din compania Automobile Dacia, care deţine şi centrul logistic ILN. De aici sunt livrate colecţiile CKD de maşini dezasamblate. Pentru ca acestea să îşi schimbe acţionarul trebuie separate de uzina Dacia din punct de vedere contabil.

Renault ia astfel o decizie similară cu cea a altor constructori care vor să ţină pasul cu Tesla – care a devenit mult mai valoroasă decât constructorii auto „tradiţionali“ în ciuda volumelor mult mai mici. Planul Renault este de a concentra operaţiunile cu maşini electrice în Franţa. Cele cu motoare cu ardere internă vor fi concentrate în terţe ţări, unde deja constructorul produce cele mai multe maşini „clasice”. Renault a primit deja cereri de parteneriate pentru partea de motoare cu combustie internă – pe lista scurtă fiind companiile Nissan şi Mitsubishi. Acestea, la nivel mondial, încă se concentrează pe astfel de propulsoare, în special pentru pieţe precum Asia, Africa sau America de Sud. Mai mult, motorul produs de Dacia la Mioveni este unul de origine Nissan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Un balon de săpun numit Mioveni (republicat)

La începutul lui noiembrie 2019 scriam articolul cu acest titlu asumându-mi atunci avalanșa de înjurături din partea celor care citesc doar titluri sau a celor care citesc și nu vor să accepte realitatea. sau nu o înțeleg. Voi reda textul în cele ce urmează, dar nu înainte de a face […]
Mioveni

Subscribe US Now

error: Content is protected !!