Printr-un comunicat postat pe pagina sa oficială, onor Consiliul Județean Argeș ne anunță că ieri, la Recea, a fost rupere de nori: „Marți, 08.06.2021, a fost rupere de nori în comuna Recea. O ploaie torenţială a distrus o parte din lucrările efectuate pe DJ 504.”, am încheiat citatul.
Mai mult, aceeași instituție spune că la Recea, comună de câmpie, apa s-a prăvălit peste șantierul drumului județean de pe versanți (!!??!!). „Apa rezultată din precipitații și din cantitățile de apă acumulate de pe versanți au afectat lucrările executate (pe sectoare) pe drumul județean DJ 504 situate dreapta – stânga.”, am încheiat al doilea citat. Altele nu mai dau că sunt demne de Secera și Ciocanul.
În fine, întreg comunicatul este o jelanie de zile mari pentru bunătate de lucrare luată de potop. La asta se adaugă și o osana oribilă la adresa unor bravi tovarăși care se implică în lupta cu apa de ploaie pe șantierul drumului cu pricina. Cel care pare să-și asume comunicatul este vicepreședintele CJ Argeș, Marius Nicolaescu.
Ce nu spune nimic, o vorbă nu suflă, nici tovarășul vice, nici măcar departamentul de comunicare al CJ Argeș, este despre dezastrul din curțile oamenilor. Un dezastru care ieri doar s-a repetat la o scară mai amplă. Marii meșteri de drumuri care refac acum DJ 504 sunt primii vinovați de drama oamenilor. Mai exact, constructorii ploii au luat podurile de la intrările în curțile recenilor cu totul, iar în locul lor au pus pământ. Fără tuburi de scurgere a apei din șanțuri, fără nici un drenaj, fără nimic care să evacueze apa în cazul unui potop precum cel de ieri. Iar apa a dat năvală în gospodăriile oamenilor. Nimic despre asta în comunicatul CJ Argeș și al vicelui Nicoalescu, nimic. Doar laudă goală de sine, doar îngrijorările și implicările unor tovarăși de la județeana de partid a PSD. Nimic despre oamenii din Recea și problemele lor. Nici după ploaia de ieri, nici după ploile de zilele trecute.
P.S. În caz că se gândește cineva să mă contrazică, anunț că Recea este comuna bunicilor mei, locul în care mi-am petrecut vacanțele copilăriei și ale adolescenței, locul în care merg cel puțin odată la două săptămâni. Așadar, știu foarte bine și cât de înalți sunt „versanții” din localitate și care sunt nemulțumirile oamenilor legate de șantierul DJ 504.
se misca ca mortul lucrarile alea.din decembrie de anul trecut pana acum nu au fost progrese
Bine d-le, dacă zici că mergi periodic acolo, cu o frcvență de odată la 2 săptămani, D-TA N-AI OBSERVAT CĂND SE CONSTRUIAU PODETELE DE INTRARE IN CURȚILE OAMENILOR CĂ DOBITOCII ĂIA NU PUNEAU TUBURI DE SCURGERE A APELOR, REALIZÂND DE FAPT CĂTE UN BARAJ VIDRARU LA INTRAREA IN FIECARE CURTE ?
DE CE N-AI RECLAMAT ATUNCI CA SĂ SE SCHIMBE CONCEPTIA DE EXECUTARE A ACELOR PODEȚE ÎNCĂT SĂ PERMITĂ SCURGEREA APELOR PE FĂGAȘUL ȘANȚURILOR ?
Pentru o lucrare care are aproape preț de autostradă – 3,5 milioane lei per kilometru de drum asfaltat – se presupune că au fost aleși constructori care să aibă minima inteligență să facă aceste lucruri așa cum trebuie. În afară de asta, finanțatorul, Consiliul Județean adică, ar fi trebuit să inspecteze cel puțin săptămânal lucrările și să le impună constructorilor respectul față de oameni și bunurile lor. Consider că acest Consiliu Județean trebuie să schimbe concepția de executare a lucrărilor, fiind îndreptățit legal să facă asta.