OPC a închis patru localuri unde se vând celebrii mici de la Dedulești

Patru localuri de la Dedulești au activitatea întreruptă după un control al Protecției Consumatorului. Echipe mixte de control ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Regiunea Sus-Muntenia Ploiești, au întreprins o serie de acțiuni de verificare într-o zonă extrem de solicitată de consumatori – Dedulești, județul Argeș.

Controalele de pe Dealul Negru au făcut parte dintr-o campanie amplă, derulată în regiune, care a marcat Ziua Siguranței Alimentare – sărbătorită pe 7 iunie. Au fost controlați 5 operatori economici, care își desfășurau activitatea la popasul de la Dedulești – cunoscuți publicului larg pentru celebrii mici aflați la vânzare în această zonă, la 4 dintre aceștia oprindu-se temporar prestarea serviciului de alimentație publică. În urma verificărilor, au fost aplicate 5 amenzi contravenționale, în valoare de 93.000 lei și au fost oprite definitiv de la comercializare 78 kg de produse alimentare, în valoare de 2.360 lei.

Principalele abateri constatate de comisari au fost:

• Comercializarea produselor fără indicarea gramajului acestora,

• Utilizarea de spații frigorifice neigienizate,

• Comercializarea unor produse fără elemente de identificare și caracterizare

• Nerespectarea condițiilor de depozitare a produselor (ex. Nerespectarea temperaturii de păstrare indicate de producător)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Produsele de unică folosință din plastic, interzise la comercializare din 3 iulie

Așa sună o cerință a Comisiei Europeane, printr-o directivă pe care a adoptat-o încă din 2019. România a avut doi ani la dispoziţie să ia măsurile necesare pentru eliminarea acestor produse din plastic. Reprezentanţii Ministerului Mediului recunosc că vor face totul pe ultima sută de metri. Ei anunță că vor […]
Plastic interzis

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!