Chestionar interesant pentru elevii de clasa a VIII – a

Elevii din clasa a VIII-a sunt întrebați de Ministerul Educației, printr-un chestionar, la ce școală vor să meargă mai departe. Mai mult, ei sunt întrebați și dacă au auzit că primesc 400 de lei pe lună în cazul în care aleg învățământul dual. Chestionarul oficial este ușor de parcurs și poate fi accesat și aici. Ministerul publică și lista școlilor care au clase de învățământ profesional dual din toată țara.

Oficialii vor să afle care sunt criteriile care stau la baza deciziei de alegere a liceului sau școlii profesionale. De asemenea, oficialii vor să știe dacă adolescenții au luat hotărârea din proprie inițiativă sau la îndrumarea părinților.

Chestionarul este anonim și poate fi completat în 5 minute. Elevii sunt întrebați mai întâi daca școala lor este din mediul rural sau urban. Apoi în ce județ se află și ce tip de învățământ vor să urmeze după clasa a VIII-a.

Elevii sunt întrebați și ce contează pentru ei în luarea deciziei de a continua spre liceu sau spre o școală profesională. De asemenea, dacă preferă o rută teoretică sau vocațională sau doar să continue studiile. Răspunsul fiind multiplu de data aceasta.

În fine, chestionarul se axează și pe învățământul profesional dual, numit „învățământ dual”. Acest capitol este de fapt o promovare a beneficiilor pe care acesta le oferă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ford ia fața Daciei la producția de mașini electrice

Prima mașină complet electrică produsă în România ar urma să vină în 2024, de la Ford. Constructorul va introduce în producție peste doi ani un vehicul comercial care va veni și cu o variantă electrică după încă un an. Asta după ce Renault a lansat Dacia electrică, Spring, care este […]
Ford

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!