Din 2024 intră în vigoare taxa pe lux pentru cei care dețin case și mașini scumpe 

Legea 296/2023, apărută pe final de octombrie, introduce în Codul fiscal un nou titlu, prin care se stabilește un impozit special pe bunurile imobile și mobile de valoare mare. Pentru ca așa-numita taxă pe lux să se poată aplica, Fiscul trebuie să stabilească modelul și conținutul declarației ce va fi utilizată în aceste situații. 

Termenul în care ANAF trebuia să stabilească, prin ordin, modelul și conținutul declarației privind impozitul special pe bunurile imobile și mobile de valoare mare era 26 decembrie, dar acesta fost deja depășit nefiind pus în dezbatere un proiect de ordin prin care să fie stabilite detalii legate de declarația privind taxa pe lux. 

Conform Legii 296/2023, impozitul special va viza, începând de anul viitor, casele și mașinile scumpe, astfel: persoanele fizice care, la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior, au în proprietate/ proprietate comună clădiri rezidențiale situate în România dacă valoarea impozabilă a clădirii depășește 2.500.000 de lei (500.000 de euro); persoanele fizice și persoanele juridice care au în proprietate autoturisme înmatriculate/ înregistrate în România a căror valoare de achiziție individuală depășește 375.000 de lei (75.000 de euro). 

Impozitul se datorează pe o perioadă de cinci ani începând cu anul fiscal în care are loc predarea-primirea autoturismului sau pentru fracțiunea de ani rămasă până la împlinirea perioadei de cinci ani de la această dată pentru cele la care predarea-primirea autoturismului a avut loc anterior, scrie avocatnet.ro. 

3 thoughts on “Din 2024 intră în vigoare taxa pe lux pentru cei care dețin case și mașini scumpe 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Argeșul Concret cu consilierul local Răzvan Șerbănoiu

Un dialog incitant și interesant despre Piteștiul sfârșitului de an 2023 cu Răzvan Șerbănoiu, consilier local PNL. O ediție de neratat a emisiunii Argeșul Concret. Distribuie Facebook Pinterest Twitter Linkedin Whatsapp
Argeșul Concret

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!