„Mihai Eminescu” – singura școală cu trei publicații proprii

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Pitești (nr. 11) se poate mândri cu o activitate publicistică de excepție. Cadrele didactice și elevii de aici editează trei publicații proprii. Mai exact, două reviste și un supliment literar.

Cea mai longevivă este revista „Aripi” al cărei prim număr a apărut în anul 1969. „Aripi” este totodată și cea mai longevivă revistă școlară din județ. Deși creată în perioada comunistă, publicația a avut de înfruntat nedreptățile acestui regim fiind interzisă o scurtă perioadă. După 1990, „Aripi” a fost lăsată din nou să zboare obținând numeroase premii județene și naționale.

„Arcade” este „puiul” literar – artistic al „Aripilor”. Suplimentul apare din 1997 și a fost gândit ca  o completare a  revistei – mamă. „Arcade” este un spaţiu creator unde pot publica atât elevi, cât şi profesori, dar și personalităţi literare locale. „Arcade” încurajează talentul scriitoricesc al tinerei generaţii de elevi şi oferă acestora  modele în ceea ce priveşte arta condeiului. Rubrici precum ,,Cronica revistelor”, ,,Ex libris”, ,,Ştiaţi că… ”, sunt vectori importanți în acest sens.

Cea mai „tânără” revistă editată la Școala „Mihai Eminescu” este ALPHA, care apare din 2002. Aceasta a apărut cu scopul celebrării evenimentelor ştiinţifice importante ale fiecărui an. În centrul preocupărilor celor care o scriu se află înţelegerea naturii prin ştiinţă. ALPHA nu e o întâmplare, școala mândrindu-se cu mulți absolvenți care au cucerit lumea științelor. Necesitatea revistei a fost chiar impusă de talentul și performanțele științifice ale elevilor de la „Nr. 11”. La rândul ei, revista s-a bucurat de recunoaștere fiind premiată național și european.

Așadar, în școala care poartă numele lui Mihai Eminescu, scrisul e la loc de cinste. Nici nu se putea altfel.

2 thoughts on “„Mihai Eminescu” – singura școală cu trei publicații proprii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dacia rămâne cel mai mare exportator al României

Dacia şi-a majorat cota de piaţă la 3,5% în primele două luni din 2021. Faţă de 3,1% în perioada similară a anului trecut, potrivit Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). Pe de altă parte, România a avut un început de an afectat de criză şi pandemie. Piaţa locală s-a prăbuşit […]
Dacia

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!