Dacia susține Nextlab.Tech, cel mai mare concurs de robotică pentru elevi

Dacia susţine Nextlab.Tech, cel mai mare concurs de robotică din România adresat elevilor din clasele II – IX. Compania oferă gratuit kituri de robotică elevilor participanţi. Competiţia îşi propune ca anul acesta să atragă 50.000 de elevi până la finală.

„La RTR, concepem maşini. Inginerii noştri nu sunt roboţi, dar se folosesc de avantajele roboticii în procesele care presupun concepţia şi testarea unei piese şi, mai apoi, a vehiculului care capătă forma finală. Spaţiul nostru de lucru este uzina, locul, unde, da, apar şi roboţii. Concepem o Dacia pe care o adaptăm unei uzine care foloseşte roboţi în procesele de fabricaţie. Fără această sinergie, între concepţie şi producţie, nu am atinge calitatea recunoscută de clienţii noştri din toată lumea. Tinerii pe care îi susţinem în competiţia de robotică Nextlab.Tech pot fi trendsetterii de mâine. Ei vor da tonul industriei. O industrie care merge în pas alergător, iar responsabilitatea noastră este de a-i susţine să fie pregătiţi, să facă faţă provocărilor viitoare. La Creative Lab, copiii vor învăţa să imprime 3D, fiind asistaţi de tutorii noştri”, a spus Alexander Simionescu, Director al centrului de inginerie, Renault Technologie Roumanie, citat de zf.ro.

Pentru a demara oficial această colaborare, reprezentaţii Dacia şi Nextlab.Tech s-au întâlnit cu ocazia Zilei Mediului, la sediul Renault Bucharest Connected. Evenimentul a avut ca teme principale ingineria, educaţia şi robotica. Acesta a constituit o avanpremieră a numeroaselor moduri în care specialişti din domenii diferite pot lucra împreună pentru a susţine copiii să deprindă abilităţile necesare profesiilor viitorului.

Copii din Argeș, Dâmbovița și București inițiați de Dacia în tainele roboticii

Dacia susţine viitoarele generaţii de roboticieni. Astfel, 300 de copii de la şcoli şi licee din Argeş, Dâmboviţa şi Bucureşti au intrat, în ultimii doi ani, în competiţia Nextlab.Tech. Ei sunt susţinuţi de Fundaţia Groupe Renault România, în parteneriat cu Dacia. Elevii înscrişi în concurs învăţă să programeze roboţi bazaţi pe Arduino. Ei beneficiază de cursuri gratuite susţinute de profesori universitari din domeniul informaticii, prin webinarii.

În plus, 18 copii, cu vârste între 8 şi 16 ani, vor participa anul acesta, în perioada verii, la Creative Lab, din cadrul Renault Technologie Roumanie, la sesiuni de educaţie, „Demo Days”, pentru a învăţa cum să folosească tehnologia de imprimare 3D în robotică. Ei vor fi ghidaţi de către tutori RTR.

Concursul Nextlab.Tech s-a lansat pe 1 martie şi se derulează pe tot parcursul anului. În luna decembrie va avea loc finala competiţiei. Majoritatea activităţilor se vor desfăşura online, ţinând cont de restricţiile în vigoare.

Sursa foto: zf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Curtea de Apel Pitești desființează Secția Specială (SIIJ)

Curtea de Apel Pitesti a decis azi, 7 iunie, că Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) nu mai poate funcționa în urma deciziei CJUE. Decizia instanței este definitivă, potrivit portalului instanțelor de judecată. Judecătorii CA Pitești au admis contestația formulată de o asociație de proprietari din județul Argeș, […]
SIIJ

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!