Un fraier în fruntea Piteștiului 

ConcretMedia.ro

Nu, n-o spun eu, n-o spun nici piteștenii, pare că ar fi spus-o chiar primarul Cristian Gentea, după cum relatează unii confrați din presa locală. Mai exact, întrebat fiind de ce a tăcut un mandat întreg în chestiunea stațiilor de autobuz din Pitești, chestiunea de care acum încearcă din răsputeri să se curețe, edilul nostru ar fi răspuns sec: „de fraier”. Așadar, primarul Piteștiului se autodefinește ca fiind un fraier. Dar să lărgim puțin contextul afirmației edilului șef al urbei noastre. 

Imediat după ce s-a văzut din nou cu sacii în căruța numită Primăria Pitești, Cristian Gentea a ieșit la atac, fie direct, fie prin personaje din anturajul său politic, în scandaloasa problemă a stațiilor de autobuz pentru transportul public de călători al orașului, stații al căror preț mediu are uluitor de nesimțita valoare de 41 000 de euro. Domnia sa încearcă astfel să se delimiteze de acest scandal și să ne asigure pe noi, piteștenii, că nu a avut niciun rol direct sau indirect în toată această poveste. Poate are dreptate, poate nu, dar asta doar instituțiile de control și anchetă pot stabili cu certitudine. Ce nu se pupă totuși în toată țesătura la care lucrează primarul și subalternii săi politici este tocmai acest fraierism, dacă-mi permiteți termenul, pe care domnia sa îl folosește acum pe post de cireș după care să se dea ascuns. De ce nu se pupă? 

Simplu, pentru că primarul Cristian Gentea nu e un om fraier. Mi-e greu să cred că cineva care nu acceptă să pice de fraier nici atunci când joacă fotbal cu prietenii (prietenii știu la ce mă refer), ar accepta să fie fraier tocmai într-o problemă care acum se află pe masa DNA, de exemplu. Sunt convins că nu de fraier a tăcut primarul Piteștiului un mandat întreg tocmai pe acea temă pe care opinia publică și comunitatea locală, ca să nu mai vorbim de opoziția politică, a pus cea mai mare presiune. Cred că altul a fost argumentul acestei tăceri. Anume faptul că Cristian Gentea n-a fost sigur că v-a câștiga alegerile. Pentru că dacă ar fi fost, n-ar mai fi tăcut. A așteptat, așadar, să vadă mai întâi dacă nucleul dur de alegători PSD din Pitești plus marele belgian Ionuț Moșteanu vor furniza suficiente voturi încât să nu câștige principalul său contracandidat Mihai Coteț și abia apoi a prins glas. Iar asta mai demonstrează un lucru. 

Acela că primarul Gentea nu are probabil dreptate în tot ce spune pentru că o logică simplă ne spune că, dacă ar avea, ar fi atacat încă de dinainte de alegeri. Dar n-a făcut-o pentru că, existând riscul să i se întoarcă argumentele împotrivă, și-ar fi diminuat și mai mult șansele de a-și păstra mandatul. Doar nu era fraier, nu? Mai ales că rezultatul votului a demonstrat că scorul total al dreptei politice și al candidaților acesteia în Pitești este peste cel al domniei sale și al partidului său. Deci nu de fraier a tăcut Cristian Gentea, ci pentru că ar fi fost cu adevărat fraier dacă ar fi vorbit.  
Să presupunem, totuși, că primarul are dreptate în autocaracterizarea sa și chiar a tăcut de fraier. Atunci înseamnă că i-a luat pe toți piteștenii de fraieri și îi ia în continuare. În primul rând pe cei care l-au votat pentru că i-a convins să voteze un fraier, aceștia fiind direct luați de fraieri și înainte de alegeri, când le-a cerut votul, și acum, când au rămas cu fraierul în primărie. Apoi pe cei care am avut alte opțiuni electorale, imaginându-și că, după ce a ascuns adevărul, în caz că-l deține, atâția ani, vom crede acum în inocența și neprihănirea sa.  

Nu, domnule primar, n-ați fost și nu sunteți fraier deloc, doar încercați să ne luați pe noi de fraieri! Dar nu suntem. Nu toți din orașul ăsta fugim după fentele dumneavoastră! Pentru că noi înțelegem și fotbalul, și politica, și administrația.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Primăria Râca - Mesaj de Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel

Astăzi, de ziua Sfinților Apostoli Petru și Pavel, mare sărbătoare a creștinismului și a ortodoxiei, administrația comunei Râca și Consiliul Local Râca urează tuturor concetățenilor noștri, care poartă numele celor doi apostoli și martiri, multă sănătate, pace sufletească, bucurii și împliniri alături de toți cei dragi! La mulți ani, dragi […]
Râca

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!