Urmează Laleaua lui Gentea cu ghiveciul pe partea stângă

Faptul că de vineri o lalea poartă numele Piteștiului e demn de salutat. Orașul, piteștenii și toți cei care au muncit peste 40 de ani ca să creeze și să perpetueze Simfonia Lalelelor merită din plin acest omagiu. Dacă demersul, ideea, aparține în totalitate primarului Cristian Gentea, omul chiar merită felicitări și o strângere sinceră de mână. Și cam atât. Pentru că la atât se opresc deocamdată meritele lui în ceea ce privește lalelele Piteștiului.

De aici și până la festivalul de ode, osanale și laude deșănțate care au urmat evenimentului de vineri e însă cale lungă. Am prins mai bine de 21 de ani din viață în comunism și pot spune că magiștrii de la Secera și Ciocanul sau Scânteia pot fi invidioși pe corifeii presei de partid și de stat de azi. Dar, ce să-i faci, se pare că încă trăim decenii de împliniri mărețe.

Am înțeles chiar că s-ar fi propus ca Tulipa Pitești – laleaua care poartă numele orașului nostru – să se numească, fie doar și popular, Laleaua lui Gentea. Să lăsăm floarea în pace, oameni buni, ea nu are nicio vină! De ce nu Laleaua lui Ilarie Isac sau Laleaua lui Gheorghe Pacea, oamenii, specialiștii, care au creat Simfonia Lalelelor și au adus aceste superbe flori la Pitești? Oameni pe care administrația piteșteană îi tot uită de ani de zile, iar presa, cu câteva excepții, nici nu știe cine sunt.

Ce mă miră dincolo de puterea înțelegerii nu este ardoarea cu care potentații zilei sunt lingușiți până la greața publică. Bineînțeles, doar atâta vreme cât sunt potentații zilei și din postura asta pot cumpăra osanale cu bani publici. Mă uimește, așadar, faptul că primarul Piteștiului, care pare un om inteligent, nu realizează că astfel de preamăriri goale de conținut îi strică de fapt imaginea, îi fac rău. Sau înțelege și se face că nu vede? E alegerea lui, până la urmă.

Ce să mai zic? În stilul ăsta nu vom mai avea doar Stejarul lui Ștefan cel Mare de la Cobîlea, Gorunul lui Horea de la Țebea, Teiul lui Eminescu din Copou. Vom avea și Laleaua lui Gentea din Pitești, Centru, cu ghiveciul pe partea stângă cum se iese pe ușa principală a Primăriei. Vai și amar…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Încă un director în fiecare școală

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni că se ia în calcul posibilitatea școlile să aibă și un director administrativ. Acesta va fi responsabil pentru proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Noul director se va alătura echipei formată în prezent din directorul educațional și directorul adjunct. „Ne […]
Director administrativ

Subscribe US Now

error: Content is protected !!