Încă un director în fiecare școală

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni că se ia în calcul posibilitatea școlile să aibă și un director administrativ. Acesta va fi responsabil pentru proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Noul director se va alătura echipei formată în prezent din directorul educațional și directorul adjunct.

„Ne gândim ca această poziţie de director educaţional plus director adjunct să fie dublată de un director administrativ. Acesta trebuie pună în aplicare acele proiecte pe care le vom finanţa prin PNRR. Care în momentul de faţă se află în negocieri cu Comisia Europeană. Ministerul Educaţiei este printre puţinele ministere care au răspuns în două rânduri la solicitările de clarificare venite din partea Comisiei. Am identificat soluţii pentru a susţine cererile noastre care totalizează 4,4 miliarde de euro. Este vorba de investiţii în infrastructură, dotări, digitalizare, reducerea abandonului şcolar, partea de învăţământ profesional, mai ales învăţământ dual, şi partea de educaţie timpurie – creşe”, a declarat ministrul.

Cîmpeanu a reamintit faptul că prima proba a examenului național pentru ocuparea posturilor de directori de școli va avea loc pe 27 iulie. El a precizat că se vor evalua de la abilităţi cognitive până la abilităţi manageriale. Evaluarea se va face printr-un „set de subiecte relevante, care să asigure accesul echitabil al tuturor celor care doresc să fie directori în școlile românești”.

„Este nevoie să organizăm măcar această primă etapă, urmată de interviuri pentru cei care promovează. Foarte probabil nota minimă va fi 7. Toţi aceia care vor promova această primă etapă se vor putea înscrie în septembrie şi octombrie la concursurile care se vor susţine în fiecare şcoală”, a mai spus Cîmpeanu. El a subliniat că pe 5 august vor expira toate mandatele conducerii şcolilor din România.

One thought on “Încă un director în fiecare școală

  1. Domnule ministru,altele sunt prioritățile!
    Deja organigrama prevede post de director adjunct.Sunt școli lăsate in paragină de ani buni,iar lucrarile de reabilitare se lasă așteptate.Performanță in rândul profesorilor. Este o criza acută de cadre didactice bine pregătite.
    In tot acest timp,ati favorizat dezvoltarea industriei meditațiilor particulare.Nu toți avem posibilitatea susținerii financiare a acestor meditații…….Vrem să meargă copiii la școală !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Contestația pentru Tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova - Pitești a fost respinsă

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins luni, 26 aprilie, contestația China Railway 14th Bureau Co LTD. Aceasta fusese depusă la licitația pentru Tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești. „Respinge pe fond”, se arată în soluția scurtă pronunțată luni de către CNSC în dosarul inițiat de […]
Traonsonul 4

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!