MApN pune la bătaie aproape 500 de locuri în învățământul universitar militar 

ConcretMedia.ro

Potrivit unui comunicat de presă din partea Centrului Militar Județean Argeș/ Biroul informare-recrutare, a fost făcută publică oferta educațională a Ministerului Apărării Naționale privind admiterea în instituțiile de învăţământ universitar militar pentru anul școlar/universitar 2024-2025. 

Astfel, Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară în această perioadă, prin Biroul informare-recrutare al Centrului Militar Județean Argeș, activitatea de recrutare a tinerilor din județul Argeș, băieţi şi fete, pentru învăţământul universitar militar. Ofertă educaţională este una generoasă și este structurată astfel: 

  • Academia Forţelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu” – Sibiu – 73 locuri; 
  • Academia Forţelor Aeriene ,,Henri Coandă”- Brașov – 26 locuri; 
  • Academia Navală ,,Mircea cel Bătrân” – Constanța – 10 locuri; 
  • Academia Tehnică Militară ,,Ferdinand I” – București – 212 de locuri; 
  • Institutul Medico-Militar București/Târgu Mureș – 67 locuri/ 45 locuri; 
  • Universitatea Națională de Apărare ,,Carol I” – București – 43 locuri; 
  • Academia de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza” – București-16 locuri (beneficiar Ministerul Apărării Naționale). 

Termenul limită de înscriere este 31 mai 2024. 

Admiterea la programele de studii universitare de licență, pe locurile finanțate de la buget constă în susținerea de către candidați a unei probe de concurs, reprezentată de un test de verificare a cunoștințelor la disciplinele Matematică (9 itemi), Informatică (9 itemi) și Limba Engleză (18 itemi), mai puțin Institutul Medico-Militar București/Târgu Mureș și Academia de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza” București. 

Se pot înscrie candidaţi care sunt în clasa a XII-a, dar şi absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat care au vârsta de cel mult 26 de ani împliniţi în anul 2024 (24 de ani pentru aviație naviganți). 

Pe toată durata pregătirii în instituţiile prezentate se oferă gratuit şcolarizare, cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe alte facilităţi. Activităţile şcolare, dar şi cele extracuriculare, oferă elevilor reale condiţii de dezvoltare din toate punctele de vedere, într-un mediu adecvat, dar şi perspectiva unei cariere în cadrul 

Ministerului Apărării Naţionale. 

Pentru candidaţii domiciliaţi în judeţul Argeș, activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Argeș General ,,Constantin Christescu”, situat în Pitești, strada Craiovei, nr. 150, luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.00-16.00, marţi între orele 08.00-18.00, iar informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0248/215284. 

Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet, pe site–ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa www.mapn.ro. sau www.recrutare.mapn.ro și pe paginile de socializare http://www.facebook.com/RecrutareMApN sau https://www.facebook.com/CMJArges.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dacă aș fi Gentea... 

Aș fi foarte atent la ce se întâmplă în această perioadă. Pentru exemplificare voi începe prin a povesti o întâmplare reală petrecută în urmă cu câțiva ani.   În 2019 și primele luni din 2020 am colaborat cu colegul de breaslă Adi Ilinca (Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!) scriind și […]
Gentea

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!