Daniel Constantin (PNL) și Nicolae Pavelescu (PSD) sunt „muții” Argeșului din Parlamentul României 

Nu mai puțin de opt parlamentari români au evitat până acum să ia vreodată cuvântul în plenul Parlamentului, printre aceștia numărându-se și deputatul argeșean Daniel Constantin de la PNL. Astfel, acesta face parte din grupul aleșilor care au luat cuvântul în plen doar o singură dată, la depunerea jurământului, arată o amplă analiză a ziarului Adevărul. 

În ce privește repartizarea pe formațiuni politice a celor care nu au catadicsit să dea mare importanță prezenței la tribuna Parlamentului, în cazul partidelor de guvernare, PSD și PNL, este vorba de câte doi aleși. Astfel, de la social-democrați au refuzat până acum să vorbească Nicu Niță (latifundiar din județul Brăila) și Eliza Peța-Ștefănescu (aleasă în circumscripția Dolj, care și în legislatura trecută a vorbit doar de șapte ori). Dintre liberali au îngroșat lista „muților” Costel Barbu (Teleorman) și Daniel Constantin (Argeș). 

Din Opoziție, USR este reprezentat la acest capitol de Andrei Drancă (Botoșani), iar AUR – de Călin Balabașciuc (Călărași). De la UDMR, cel mai tǎcut parlamentar este Nagy Szabolcs (Satu Mare), iar de la minorități a luat cuvântul o singură dată în plen Ognean Cristici, deputat din partea Uniunii Sârbilor din România. 

Nouă deputați de la PSD au reușit să ia cuvântul de două ori, adică o dată în plus față de jurământ. Este vorba despre Cornel Folescu (Mehedinți), Grațiela Gavrilescu (deputat de Prahova, membră PPUSL și fost ministru al Guvernului Dăncilă), Ion Grecu (Olt), Marius Iancu (Olt), Remus Munteanu (Neamț), Nicolae Pavelescu (Argeș), Vlad Popescu Piedone (Suceava, membru PPUSL), Daniel Tudorache (București) și Marian Țachianu (Dâmbovița). Tot aici se clasează și fosta deputată PSD Carmen Mihălcescu, care a părăsit însă Parlamentul în urmă cu doar câteva săptămâni, după ce a fost numită consul la Salonic. 

De la PNL sunt patru deputați care au vorbit doar de două ori în plen: Alexandru Popa (Brăila), Jaro Marșalic (Caraș-Severin), Răzvan Prișcă (Prahova), Cosmin Șandru (Timiș). 

În aceeași situație mai sunt deputatul USR Teodor Lazăr (Bacău) și deputatul UDMR Kelemen Attila (Caraș Severin). Și de la neafiliați mai este deputatul George Ionescu (Prahova), care a părăsit PNL și a intrat în partidul fondat de Ludovic Orban, Forța Dreptei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Din 2024 intră în vigoare taxa pe lux pentru cei care dețin case și mașini scumpe 

Legea 296/2023, apărută pe final de octombrie, introduce în Codul fiscal un nou titlu, prin care se stabilește un impozit special pe bunurile imobile și mobile de valoare mare. Pentru ca așa-numita taxă pe lux să se poată aplica, Fiscul trebuie să stabilească modelul și conținutul declarației ce va fi […]
Taxă

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!