Salvamontiștii argeșeni vor demonta banca de pe Vârful Călțun

Banca din fier și lemn care sâmbăta trecută a fost montată în Masivul Făgăraș, pe Vârful Călțun, la 2.505 metri altitudine, va fi luată de acolo de către salvamontiști. Șeful Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu, a spus luni, 16 august, la Digi 24, că banca va fi demontată de salvamontiști la sfârșitul sezonului.

„Va fi demontată la finalul sezonului, atunci când nu vom mai avea apeluri la 112 pentru intervenții pe munte”, a afirmat șeful Salvamont Argeș, spunând că nu e posibil ca fiecare să aducă de acasă și să lase pe munte orice își dorește.

Banca a fost montată sâmbătă în Vârful Călțun, la 2.505 metri altitudine, iar apariția acesteia a fost semnalată de un turist din Pitești, care s-a întâlnit pe traseu cu cei care au montat-o – o familie de sibieni, a scris Turnul Sfatului.

Reacții pro și contra

„Pe Cornul Călțunului o familie din Sibiu (care a dorit să rămână anonimă și fără poze cu ei în postare) mi-a schimbat ziua. A montat o banca în Vf. Cornul Călțunului, să te poți odihni și admira Vf. Moldoveanu. Am avut ocazia să stau printre primii pe ea. Până când ajungeți să vedeți și dvs, am pus câteva poze să știți că nu e glumă! Respectul meu! A rămas că ne vedem la anul pe 14 August, în același loc și la aceeași ora!”, a scris piteșteanul pe Facebook.

Reacțiile au fost variate: „De ce ai avea nevoie de o banca în natură? Unde mai este farmecul de a sta în șezut sau pe spate și de a admira peisajul? Frumoasă inițiativă, dar hai să lăsăm locurile naturii libere”, / ”Ăștia de vă dați cu părerea, mai mergeți și prin alte părți să vedeți ce frumos e când te uiți la un răsărit de pe o bancă așezată la o belvedere(…)”.

Șeful Salvamont Sibiu, Dan Popescu, a declarat pentru Turnul Sfatului că banca este amplasată pe teritoriul județului Argeș și că, din punctul său de vedere, ar trebui coborâtă de pe munte: „Nu poate să pună pe un traseu montan fiecare ce mai are pe acasă, nu se încadrează în niciun tipar. Ar fi bine ca oamenii să înțeleagă că nu trebuie să se propage acest fenomen”.

One thought on “Salvamontiștii argeșeni vor demonta banca de pe Vârful Călțun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Uzina Dacia – 53 de ani de la inaugurare

În urmă cu 53 de ani, la 20 august 1968, a fost inaugurată Uzina de Autoturisme Piteşti, construită în apropiere de comuna Colibaşi (în prezent, Mioveni), județul Argeș. Evenimentul a marcat totodată începerea fabricării în serie a primului automobil, Dacia 1100, un model sub licenţa Renault R8. Construcţia uzinei de […]
Uzina Dacia

Subscribe US Now

error: Content is protected !!