Trei primari care în comunism ar fi riscat glonțul

Cu doar 32 de ani în urmă, trei actuali primari argeșeni ar fi riscat cu succes întâlnirea cu glonțul. Pentru subminarea statului, pentru subminarea economiei naționale și pentru sabotaj. Vorbim despre primarii din Bascov, Merișani și Băiculești, toți roșii ca steagul partidului. Același partid care înainte de 1989 i-ar fi condamnat cel puțin la detenția pe viață.

În maxim o lună de zile ar fi trebuit să înceapă lucrările la Tronsonul V al Autostrăzii Sibiu-Pitești. Mai exact, porțiunea de autostradă dintre Pitești și Curtea de Argeș. Spun ar fi trebuit pentru că sunt șanse maxime ca ele să nu înceapă. De ce? Pentru că administrațiile din localitățile amintite nu au fost în stare să identifice proprietarii a sute de terenuri pe care va trece autostrada. Acțiunea este necesară pentru ca aceste terenuri să fie expropiate, iar statul trebuie să știe cui să plătească despăgubirile aferente. Altfel nu pot fi demarate lucrările. Așa e legea.

Primari paraleli cu realitatea

Traseul autostrăzii este cunoscut de ani buni de toată lumea. De administrațiile citate, în frunte cu primarii lor, cu atât mai mult. Chiar partidul din care fac parte edilii respectivi s-a bătut ani de zile cu cărămida în piept că va demara lucrările. Inclusiv cei trei primari au afirmat în campaniile electorale că vor sprijini construcția segmentelor de autostradă care le vor traversa localitățile. Și s-au lăudat cu asta. Cu toate acestea, administrațiile conduse de aceștia nu au eliberat adeverințele necesare. În unele cazuri nici măcar titlurile de proprietate pentru terenurile vizate. Mai grav decât atât, nici măcar nu au identificat toți proprietarii afectați de expropieri.

Primarii din Bascov, Merișani și Băiculești se cred niște mici Lăpușneni. Unii pentru care cetățenii trebuie să fie mulți și proști. Cât mai mulți care să-i voteze și cât mai proști între alegeri. În fapt, sunt trei primari paraleli. Paraleli nu doar cu un proiect de importanța și anvergura autostrăzii. E prea mult pentru niște bieți asfaltatori și pietruitori de ulițe. Paraleli cu realitatea, cu bunul simț administrativ și cu respectul față de cetățeni.

Cu doar 32 de ani în urmă primarii din Bascov, Merișani și Băiculești ar fi riscat cu succes glonțul. Și alături de ei și subordonații lor care dorm în funcții. Pentru subminarea statului, pentru subminarea economiei naționale și pentru sabotaj. În 2021, cei trei primari și găștile lor din primării riscă doar o durere în cot. Atât și nimic mai mult.

One thought on “Trei primari care în comunism ar fi riscat glonțul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Minivacanță de patru zile de Paște

În curând, de Paște, românii vor beneficia de o minivacanță de patru zile. Aceasta va fi la sfârşitul lunii aprilie și începutul lunii mai. Prevederea este valabilă pentru toți românii care lucrează la stat sau la privat. Ziua de 30 aprilie (vineri) va fi zi liberă cu ocazia sărbătorii Vinerea […]
Minivacanță de Paște

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!