Emanuel Soare: „Primăria Pitești nu a implementat încă măsurile de fluidizare a traficului odată cu începerea școlii în format fizic”

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a propus o serie de măsuri pentru ca de azi școala să înceapă în condiții de siguranță, prin evitarea aglomerărilor de persoane, se arată într-un comunicat oficial. Primăria Pitești nu a implementat încă măsurile de fluidizare a traficului, propuse de Inspectoratul Județean de Poliție și aprobate vineri prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, arată prefectul de Argeș. Acestea vor duce însă la reducerea aglomerației și fluidizarea traficului în câteva puncte cheie ale orașului. În schimb, încă de azi Inspectoratul Școlar Județean a implementat un sistem de începere a cursurilor după un program defalcat.

În același timp, Publitrans a suplimentat numărul autobuzelor prezente pe traseu, acestea circulând cu un număr rezonabil de pasageri. Instituția Prefectului Argeș le recomandă părinților să își trimită copiii cu autobuzul la școală sau la liceu, acolo unde distanța dintre domiciliu și unitatea de învățământ este mai mare. Folosirea autoturismului personal duce la aglomerarea intrărilor în școli și a străzilor din oraș, în general.  În același timp, Instituția Prefectului le recomandă părinților și elevilor să respecte cu strictețe măsurile de distanțare fizică și de protecție individuală, pentru limitarea riscului de infectare cu noul coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Gara din Curtea de Argeș în Top 10 - Cele mai frumoase stații feroviare din România

Pe actualul teritoriu al României, prima linie de cale ferată a fost deschisă pe 20 august 1854 şi făcea legătura între Oraviţa (în Banat) şi Baziaş, un port la Dunăre. Având o lungime de 62,5 km, linia a fost folosită iniţial doar pentru transportul cărbunelui. Începând cu 12 ianuarie 1855, […]
Gara Regală din Curtea de Argeș

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!