Bani pentru drumuri județene din Argeș

Ca în fiecare an, administraţiile locale primesc de la bugetul central bani pentru cofinanţarea diverselor activităţi şi proiecte. În acest context se alocă și bani pentru drumuri județene și comunale. Astfel, în ceea ce privește construcția drumurilor județene și locale, Argeșul pare să fie marele câștigător. Aceasta deși Guvernul este unul de drepata, iar Consiliul Județean Argeș este controlat de PSD.

Cofinanţarea cheltuielilor pentru construcţia de drumuri judeţene şi comunale se face prin alocarea de fonduri de la bugetul central. Aceşti bani pentru drumuri județene și comunale provin din sumele defalcate din TVA. În acest an suma totală alocată de Guvernul Cîţu prin proiectul de buget este de 600 de milioane de lei.

În funcţie de sumele primite, câştigătorii acestei alocări sunt judeţele Argeş-25.824.000 lei, Hunedoara-25.009.000 lei, Suceava-22.041.000 lei, Alba-21.603.000 lei şi Buzău-20.850 lei. În acest caz, preşedinţii Consiliilor Judeţene din judeţele Argeş, Hunedoara şi Buzău sunt de la PSD, în timp ce în judeţele Suceava şi Alba provin de la PNL. Situaţia se mai echilibrează prin poziţionarea pe locul şase a judeţului Timiş, controlat de PNL. Timișul are o alocare de 20.710.000 milioane de lei este foarte aproape de cea primită de judeţul Buzău.

Bani pe criterii politice?

Conform rezultatelor alegerilor locale, la nivel naţional PSD a câştigat 1.438 de primării, în timp ce PNL controlează 1.237. Pe de altă parte, conform Comisiei Naţionale de Prognoză, judeţele care care au cel mai mare PIB sunt Cluj, Timişoara, Constanţa, Prahova, Braşov, Iaşi, Argeș etc. De asemenea, multe din ele se regăsesc şi în topul judeţelor cu cel mai mare venit pe cap de locuitor.

O analiză a modului în care Guvernul Cîţu a împărţit banii care vor fi trimişi de la centru în teritorii arată că cei mai mulţi vor pleca exact către acestea. Majoritatea sunt controlate de PNL, Argeșul fiind singurul care face notă politică discordantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Noul model Dacia Sandero livrat cu întârziere

Noul model Dacia Sandero și Sandero Stepway se bucură de un succes spectaculos în Occident. Recent cifrele oficiale pentru Franța arătau cât de dorită e mașina românească. Succesul pe care îl are noul model Dacia Sandero e notabil pentru dealerii Dacia și Renault. Dar pentru șoferi aduce și o veste […]
Noul model Dacia Sandero are succes

Subscribe US Now

error: Content is protected !!