Au început oficial lucrările la secțiunea de autostradă Pitești – Curtea de Argeș

Miercuri, 1 septembrie, au început oficial lucrările la secțiunea 5 Pitești – Curtea de Argeș a autostrăzii Sibiu – Pitești. Termenul de finalizare este 2025, a anunțat Mariana Ioniță, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Astăzi au început lucrările la autostrada Sibiu Pitești – lotul 5, un proiect atât de așteptat de către noi toți. Traseul Secțiunii 5 este amplasat în județul Argeș și are o lungime de 30,35 km, cu o valoare de 1.710.277.069,34 lei fără TVA, având că sursă de finanțare fonduri Europene nerambursabile. Traseul acestei secțiuni începe în zona localităţii Curtea de Argeș și contiuă paralel cu râul Argeș până la actuală centură a Municipiului Pitești. Termenul de finalizare al acestui proiect este 2025”, a declarat Mariana Ioniță, Directorul General al CNAIR, într-o postare publicată miercuri pe Facebook.

Pe 17 iunie, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunța pe Facebook emiterea autorizației de construire pentru această secțiune de autostradă. „Tocmai ce am emis autorizația de construire pentru lotul 5 al autostrăzii Sibiu-Pitești. Este vorba de un tronson între Curtea de Argeș și Pitești, lung de 30 de km”, scria atunci ministrul Transporturilor pe pagina sa de Facebook.

Proiectul valorează 1,7 miliarde de lei și cuprinde 13 poduri, un viaduct, 3 noduri rutiere la Curtea de Argeș, Băiculești și Bascov, 2 parcări de scurtă durată, de-o parte și de alta a drumului și 2 centre de coordonare și întreținere, la Bascov și la Curtea de Argeș.

Sursa foto: CNAIR

One thought on “Au început oficial lucrările la secțiunea de autostradă Pitești – Curtea de Argeș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Arctic va folosi componente produse la Electroargeș

Electroargeş realizează componente pentru Arctic, cel mai mare producător local de electrocasnice. Demersul are obiectivul de a reduce dependenţa faţă de nemţii de la Kärcher. „Se colaborează în producţie cu Arctic prin asimilarea în fabricaţie a unei game importante de piese injectate din mase plastice, de subansambluri şi kituri de […]
Arctic

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!