Se majorează valoarea tichetelor „Rabla”

Ministrul Mediului anunță că bugetul pentru programul „Rabla Plus” va fi dublat în acest an. În cazul „Rabla Clasic” valoarea tichetului va crește cu o mie de lei. Programul va fi lansat în ultima săptămână din luna aprilie.

„Anul acesta vom modifica prima de casare din program și o să o majorăm de la 6.500 la 7.500 de lei. Aproximativ 1.500 de euro va fi prima de casare care se va plăti acelor persoane care predau o mașină înmatriculată. Se casează mașina, se radiază mașina și astfel se scot din circulație mașinile vechi, poluatoare și sunt cumpărate mașini noi.” Este anunțul ministrului Mediului.

Tot în cadrul programului „Rabla Clasic” vor fi două ecobonusuri. Acestea vin în completarea primei de casare. Totodată și în sprijinul acelor achiziții prin care se cumpără mașini hibrid. Ecobonusul în acest caz se majorează de la 2.500 la 3.000 de lei. În cazul GPL, emisii sub 96 grame dioxid de carbon, ecobonusul se majorează de la 1.000 de lei la 1.500 de lei.

Bugetul de anul acesta permite achiziţionarea a 6.600 de maşini full electrice. Acestora se adaugă aproximativ 5.000 de maşini hibride plug-in. Bugetul va fi dublu față de cel de anul trecut.

„Am avut mai multe discuții cu reprezentanții ACAROM, reprezentanții companiilor care produc mașini în România. De ani de zile, această primă de casare și ecobonusirile nu au fost majorate. Între timp, producătorii auto au fost obligați să implementeze noi tehnologii pentru reducerea emisiilor. Dacă nu ținem pasul măcar cu inflația, efectul benefic al acestor programe poate să fie unul mai mic.”, a mai spus ministrul.

Dacia a anunțat deja că în primul weekend de la lansare a modelului Spring, a înregistrat deja peste 4000 de precomenzi. Vorbim de un volum similar cu totalul mașinilor electrice vândute în România în ultimii doi ani.

One thought on “Se majorează valoarea tichetelor „Rabla”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Primarul Piteștiului ar trebui să tacă

Primarul Piteștiului, Cristian Gentea, ar trebui să muncească foarte mult. Și să tacă. Să tacă măcar un mandat, acesta, că de altul nu cred că se mai lipește. Tactica domniei sale de a pulveriza praf de stele și confetti administrative în jur nu mai ține. Din păcate pentru el, rahatul […]
Florin Silviu Negru

Subscribe US Now

error: Content is protected !!