Semafor degeaba la Podul Bascov

În ultima perioadă, onor administrația locală din Pitești ne-a informat despre demararea unui amplu proiect de semaforizare a orașului. Un proiect menit să aibă ca rezultat eficientizarea și fluidizarea traficului din oraș, dar și siguranța circulației auto și pietonale în anumite zone ale Piteștiului. În acest context ne-a fost anunțată cu surle și trâmbițe punerea în funcțiune încă din această săptămână a trei dintre aceste semafoare.

Toate bune și frumoase doar că unul dintre semafoare pare a fi fost montat fix degeaba. Și tot degeaba pare a fi și trecerea de pietoni care a fost trasată special pentru a justifica amplasarea semaforului în cauză. Spunem aceasta fiindcă amenjarea zebrei și a semaforului cu buton pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 166, a fost făcută într-o zonă slab populată, cu doar câteva locuințe, cu trafic pietonal cvasinul, înainte de limita orașului reprezentată de Podul Bascov. Mai mult, trecerea de pietoni leagă un gard de beton, pe sensul spre Bascov, de accesul într-o vulcanizare și o spălătorie auto, pe sensul spre oraș. Cele două stații Publitrans aflate la câteva zeci de metri, în dreptul benzinăriilor Mol pe amnbele sensuri, nu deservesc decât câțiva călători zilnic, ele aflându-se foarte aproape de capul de linie de după pod. De multe ori autobuzele nici nu opresc în aceste stații dacă nu sunt călători care așteaptă sau care ar semnala că doresc să coboare aici. Și de cele mai multe ori nu sunt. În fine, de la punerea în funcțiune de luni, 28 martie, semaforul cu buton de care vorbim s-a aflat aproape în permanență pe culoarea verde, dovadă că nu folosește nimănui.

Sursa foto: Pagina Facebook a Primăriei Pitești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Hub regional Arctic pentru 23 de țări la Căteasca

Cel mai mare producător de electrocasnice din România, Arctic, a deschis în apropierea autostrăzii Piteşti-Bucureşti un hub regional de piese de schimb. Acesta va aproviziona 23 de ţări, ca parte a strategiei de dezvoltare a grupului Arçelik în România şi în regiune. Arctic deţine două fabrici la Găeşti şi Ulmi, […]
Arctic

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!