Copil salvat prin telefon de dispecerul ISU Argeș

Dispecer ISU Argeș:

🚨☎️- Acum e bine, da?

🚨☎️- Respiră?

 Apelant:

📞- Da!

📞- Respiră!

 În cursul zilei de miercuri, 17 februarie,, un apel pe numărul unic de urgență 112 a fost preluat de dispecerul ISU Argeș, plutonier major Burcea Adrian. Apelantul anunța că un copil de numai doi anișori s-a înecat cu o bomboană. Acesta nu mai aavea nicio reacție și are nevoie urgentă de ajutor.

Evenimentul a avut loc în localitatea Bughea de Jos. Cele mai importante lucruri sunt că apelul a fost făcut rapid. Mai mult, apelantul, alături de încă o persoană au reușit să pună în practică indicațiile lui Adrian.

 Dispecer:

🚨☎️- Încercați să-l puneți cu fața în jos.

🚨☎️- Puneți-l pe antebraț, pe mână, da?

🚨☎️- Bateți-l pe spate!

Aceste instrucțiuni au salvat copilul. Micuțul a reușot să elimine bomboana care îi bloca respirația.

Adrian nu este de foarte mult timp în dispeceratul ISU Argeș. Pregătirea pe care o are îl face un bun salvator din orice postură s-ar afla.

Atât el cât și ceilalți colegi din țară sunt primii care intervin în situații de urgență, dând informații extrem utile apelantului.

„Suntem siguri că nu este prima viață salvată a lui Adrian, dar această situație a ajuns la urechile noastre”, se arată într-un comunicat al ISU Argeș.

Incidentul este un bun prilej pentru a atrage atenția asupra modului de comportare în situații de urgență. Tot ce trebuie să faceți este să descărcați aplicația DSU, accesați rubrica ,,MAI MULTE” și mai departe ,,Învață”. Totodată, aici veți găsi și jocuri educative pentru copii.

„Nu uita să te informezi, învață și pune în practică la nevoie!”, îndeamnă cei de la ISU Argeș.

Sursa foto: Arhiva ISU Argeș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Punctul și înțepătura fac legea

Cei care aveți cel puțin 45 de ani țineți minte cu siguranță teoriile conspirației care circulau în comunism în perioadele de examene. Fie că vorbim de admiterea la liceu (treapta I), treapta a II-a, Bacaluareat sau admiterea la facultate, legendele erau aceleași. Vă aduceți sigur aminte cum se spunea atunci […]
Florin Silviu Negru

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!