Dacia Dokker înlocuită de Renault Express Van

Renault a decis să nu mai continue producția modelului Dacia Dokker. Noua generație din gamă folosește sigla Renault, oferă mai multe echipamente și are un preț mai mare, care poate fi negociat. Sub numele de Renault Express Van, noul model a sosit în România, fiind cu numai 600 de euro mai ieftin decât Dokker.

Noul vehicul comercial Express Van este „sosia” mai ieftină a noului Kangoo. Acesta nu este altceva decât o nouă generație a lui Dokker, vehiculul comercial produs de Dacia începând din 2012, în Maroc. Modelul a avut atât versiune de pasageri, cât și de marfă, și a avut un succes important pe piețele europene. Cu toate acestea nu a fost profitabil. Prețurile destul de rigide au oprit vânzările de flote, acolo unde sunt așteptate de obicei discounturi importante. Acesta a fost motivul principal pentru care Renault a decis ca noua generație a lui Dokker să devină Express Van și să poarte logoul Renault. Modelul pe care îl înlocuiește, Dacia Dokker se află încă în oferta mărcii, în varianta de vehicul comercial.

Potrivit datelor DRPCIV, luna trecută s-au înmatriculat 80 de unități Dokker Van (marfă) și 70 de unități Dokker de persoane. Prețul de listă al acestui model este de 12.350 de euro, mai ieftin cu numai 600 de euro față de Renault Express Van, care are în schimb o serie de echipamente suplimentare și tehnologii noi. Modelul Dokker a ieșit deja din fabricație, în singura uzină în care era produs, cea din Maroc. Vânzările în curs sunt reprezentate de modelele aflate pe stocurile dealerilor.

Renault Express Van este disponibil în două versiuni de echipare, Generic și Confort. Acestea au prețuri care încep de la 12.950 euro, cu motorizare pe benzină de 1.3 TCe, 100 CP. Sau de la 13.600 euro, pentru motorizarea diesel – 1.5 Blue dCi 95.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Afacerea Danbred Slobozia-Premium Porc a eșuat

Grupul danez Premium Porc, al doilea cel mai mare producător de carne de porc din România, a hotărât să renunţe la tranzacţia cu Danbred Slobozia, Argeș. Premium Porc  urma să preia cinci ferme de la Danbred, grup de firme cu acţionariat româno-danez. Anularea afacerii s-a produs  din cauza virusului pestei […]
Danbred

Subscribe US Now

error: Content is protected !!