Trilogia Egregora – filmări în Argeș, la Nămăiești

Scene spectaculoase de pe platourile de filmare pentru Trilogia Egregora au fost realizate recent în Argeș. Astfel, 60 de cai și călăreți au pus în scenă un episod istoric din anul 1456. Vorbim de bătălia lui Vlad Țepeș cu Vladislav al II-lea, purtată pentu a recuceri tronul Țării Românești. În film, rolul lui Vlad Țepeș este interpretat de actorul Daniel Nuță.

Filmările au avut loc în satul Nămăiești din comuna Valea Mare Pravăț, în Argeș. Locul este cunoscut mai ales datorită înscrisurilor istorice care fac referire la Icoana Făcătoare de Minuni. Aceasta ar fi fost adusă la Mănăstirea Nămăiești chiar de Sfântul Apostol Andrei.

Regizorul Andrei Chiriac spune că alegerea locației nu a fost întâmplătoare. Mai mult, toate filmările pentru Egregora se vor desfășura în locuri legendare și pline de simbolistică din țara noastră.

Filmările la Trilogia Egregora au început în 2018. În final, vor fi 36 de episoade, împărțite în trei serii a câte 12 episoade. Au fost turnate deja secvențe în locuri precum Munții Piatra Craiului, Cazanele Dunării, Sfinxul, Peștera Ialomicioara, Valea Obârșiei, Lacul Bâlea.

Regizorul Andrei Chiriac va include în film foarte multe locuri cu rezonanță din România, care oferă peisaje spectaculoase. Sarmizegetusa, Râșnov, Sighișoara, Mănăstirile din Moldova, Castelul Corvinilor, Brașov, București se numără printre acestea.  Filmul se dorește a fi și o veritabilă promovare a frumuseților României. ​

One thought on “Trilogia Egregora – filmări în Argeș, la Nămăiești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Lotul 4 din DX 12 recâștigat de Umbrărescu

„Tocmai a fost anunțat câștigătorul pentru Lotul 4 (între Colonești și Pitești), cu o lungime de 31,8 km. Este vorba de aceeași firmă românească care construiește loturile 2 și 3.”, a anunțat miercuri seara ministrul Transporturilor Cătălin Drulă. Constructorul este asocierea de firme UMB – SA&PE Construct – Tehnostrade și […]
Lotul 4 câștigat de Umbrărescu

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!