Paşaportul de vaccinare ar putea deveni realitate

Paşaportul de vaccinare ar putea deveni, în scurt timp, un document real. Un act necesar nu doar pentru cei care călătoresc. Guvernul de la Londra ia în calcul ca Paşaportul de vaccinare anti-COVID să fie cerut şi la intrarea în pub-uri şi supermarketuri.

O propunere controversată, care provoacă disensiuni în Uniunea Europeană. Țări precum Spania, Italia, iau tot mai mult în considerare utilizarea dovezii de vaccinare. Belgia, Franţa, Germania se opun deocamdată. Ministrul britanic al Afacerilor Externe, Dominic Raab, a fost cel care a lansat ideea, aflată în curs de examinare.

„Este ceva ce nu a fost exclus și este încă în dezbatere, dar desigur că trebuie să fie ceva care să fie realizabil. Cred că atunci când am privit mai atent la aceasta, fie că este la nivel internațional sau pe cel local, trebuie să știm că documentul care este prezentat este ceva pe care te poți baza, că este o reflectare precisă a statutului unui individ. Deci nu sunt sigur că avem o dovadă destul de puternică sau un răspuns complet în modul în care uneori este prezentat, dar desigur că vom analiza toate opțiunile”, a spus Raab

Propunerea nu pare să fie însă pe placul multor colegi din guvern, scriu jurnaliştii de la Daily Mail. Ministrul Transporturilor, Grant Shapps, a declarat că Paşaportul de vaccinare „nu este în cărți”.

Pașaportul de vaccinare în format electronic?

Chiar dacă în cele 27 de state ale Uniunii Europene nu s-a ajuns la o concluzie, state precum Spania, Italia, iau tot mai mult în considerare utilizarea Paşaportului COVID.

Mai mult, Suedia şi Danemarca au anunţat deja certificate electronice care să le permită oamenilor să călătorească în străinătate. Dar şi să ia masa în restaurante, în cazul Danemarcei.

La nivel international se lucrează deja la un pașaport electronic, anunţă directorul general adjunct al Organizatiei Internationale a Aviației Civile. Belgia, Germania, Franţa, se opun deocamdată unui astfel de document

5 thoughts on “Paşaportul de vaccinare ar putea deveni realitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Tranzacțiile cu criptomonede pe masa judecătorilor

Curtea de Apel Pitești a solicitat Înaltei Curți de Casație și Justiție să decidă dacă veniturile obținute din tranzacțiile cu criptomonede trebuie impozitate. Este vizată perioada de dinainte de 2019. Se solicită o decizie privind asimilarea acestora  la „venituri din alte surse”. În funcție de decizia ÎCCJ, românii care au […]
Tranzacțiile cu criptomonede în instanță

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!