Documentarul „Colectiv” – două nominalizări la Oscar

Lungmetrajul „Colectiv” a fost nominalizat, luni, la două categorii ale premiilor Oscar 2021, anunță digi24.ro. Nominalizările sunt pentru „Cel mai bun film străin” și „Cel mai bun documentar”. Este primul film românesc nominalizat la premiile Oscar.

În 2020, filmul „Colectiv” a câştigat Premiul academiei Europene de film pentru cel mai bun documentar. Pelicula a mai luat premiul pentru cel mai bun lungmetraj străin de la Societatea Naţională a Criticilor de Film din Statele Unite.

„Colectiv”povestește tragedia din clubul cu acelaşi nume, în urma căreia au murit 64 de oameni. Filmul este unul documentar, realizat în  2019 și regizat de Alexander Nanau. Acesta urmărește o investigație a unor jurnaliști de la Gazeta Sporturilor. Investigația vizează corupția din sistemul de sănătate românesc care a cauzat dezastrul de la clubul Colectiv.

Este pentru prima dată când un film românesc este nominalizat la Oscar. La categoria documentar, au mai fost nominalizate „Crip Camp”, „The Mole Agent”, „My Octopus Teacher” şi „Time”.

La categoria lungmetraj internaţional, „Colectiv” concurează cu „Another Round” (Danemarca), „Better Days” (Hong Kong), „The Man Who Sold His Skin” (Tunisia) şi „Quo Vadis, Aida?” (Bosnia şi Herţegovina, coproducţie cu participare românească).

Nominalizările pentru cea de-a 93-a ediţie a galei premiilor Oscar au fost anunţate luni, într-o prezentare online. Prezentatori au fost actriţa şi producătoarea Priyanka Chopra Jonas („The White Tiger”) şi de cântăreţul şi actorul Nick Jonas.

Premiile Oscar vor fi decernate anul acesta pe 25 aprilie.

One thought on “Documentarul „Colectiv” – două nominalizări la Oscar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Încep să se despartă apele în PNL Argeș

În PNL Argeș, ca și la nivel național, încep să se despartă apele. Nici nu e de mirare, dat fiind că se apropie alegerile interne ale liberalilor. Alegeri care, mai mult ca sigur, vor opune tabăra Cîțu taberei Orban. Iar Florin Cîțu a început deja să-și contureze și echipa din […]
PNL Argeș

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!