Câmpulung 2021- Capitala scrisului românesc

Primii doi oameni ai administrației din Câmpulung Muscel, primărița Elena Lasconi și viceprimarul Nicolae Zaharia s-au aflat astăzi la București unde au făcut demersuri pe lângă factori de decizie din domeniul culturii naționale pentru ca anul acesta, la împlinirea a o jumătate de mileniu de la apariția Scrisorii lui Neacșu din Câmpulung, cel mai vechi document păstrat scris în limba română, capitala Muscelului să fie declarată și Capitala scrisului românesc. Cei doi edili au avut discuții cu reprezentanți ai Arhivelor Naționale, Ministerului Culturii, Administrației Prezidențiale, dar și cu vicepreședintele Academiei Române, Victor Voicu.

„2021 Câmpulung, Capitala scrisului românesc! Asta ne dorim.

Pentru asta am început să purtăm discuții cu ministrul culturii, conducerea Academiei Române, conducerea Arhivelor Naționale, consilierul pe cultura al președintelui României. Mai avem, dar suntem pe calea cea bună.

Câmpulung e Capitala!”, a scris Elena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung Muscel, pe pagina sa de socializare.

„Un proiect de suflet. Alături de dna Primar am avut discuții cu reprezentanții Academiei Române, Arhivelor Naționale, Ministerului Culturii și ai Administrației Prezidențiale. Avem obligația  de a marca așa cum trebuie  cei 500 de ani de la Scrisoarea lui Neacșu (1521).”, a postat și viceprimarul Nicolae Zaharia.

5 thoughts on “Câmpulung 2021- Capitala scrisului românesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Misiune dificilă în plină noapte pentru salvamontiștii argeșeni

O echipă de salvamontişti din Argeş a plecat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în căutarea a trei tineri din Bucureşti, după ce un părinte a anunţat că ei vor să urce pe Vârful Moldoveanu, dar nu au echipament adecvat. Salvamontiştii nu i-au găsit însă la locul indicat pentru a-i […]
Salvamont Argeș

Subscribe US Now

error: Content is protected !!