Devenită muzeu național în 2020, Vila Florica surprinde permanent cu exponatele legate de familia Brătienilor. Astfel, un obiect deosebit din patrimoniul Muzeului Național „Brătianu” a aparținut lui Ion I.C.Brătianu. Vorbim de geamantanul din piele, produs de firma Finnigans în jurul anului 1920, care a aparținut marelui om politic.
Finnigans a fost unul dintre cei mai buni producători britanici de articole din piele. Compania a fost înființată de Brian Finnigan, în orașul Manchester, în anul 1830. Mai târziu, în anul 1879, și-a deschis un magazin în Londra, pe celebra New Bond Street. Aici erau comecializate produsele celor mai luxoase și exclusiviste brand-uri ale vremii. Acest fapt a contribuit la creșterea notorietății companiei britanice. Printre clienții săi s-au numărat cei mai bogați milionari americani, Rockefeller, Vanderbilt și Ford erau nelipsiți din „panoplia” cu clienți ai Finnigans.
La începuturile sale, compania a produs doar geamantane din piele. Mai târziu, și-a extins producția și vânzările și la alte articole de lux. Genți, costume de baie, bijuterii, ceasuri și argintărie au îmbofățit vitrinele Finnigans.
La solicitarea clientului, compania personaliza produsul, așa cum este și geamantanul lui Ion I.C. Brătianu. Acesta este inscripționat cu inițialele numelui său: „I.I.C.B.”. O dovadă că Brătienii erau considerați clienți la fel de valoroși ca și cei occidentali sau americani.
O „plimbare” prin expoziția permanentă a Muzeului Național „Brătianu” dezvăluie vizitatorilor și acest obiect. Dar și multe altele care readuc parfumul și gloria unei familiei care a construit România moștenită de noi.