Geamantanul lui Ion I.C. Brătianu expus la Vila Florica

Devenită muzeu național în 2020, Vila Florica surprinde permanent cu exponatele legate de familia Brătienilor. Astfel, un obiect deosebit  din patrimoniul Muzeului Național „Brătianu” a aparținut lui Ion I.C.Brătianu. Vorbim de geamantanul din piele, produs de firma Finnigans în jurul anului 1920, care a aparținut marelui om politic.

Finnigans a fost unul dintre cei mai buni producători britanici de articole din piele. Compania a fost înființată de Brian Finnigan, în orașul Manchester, în anul 1830. Mai târziu, în anul 1879, și-a deschis un magazin în Londra, pe celebra New Bond Street. Aici erau comecializate produsele celor mai luxoase și exclusiviste brand-uri ale vremii. Acest fapt a contribuit la creșterea notorietății companiei britanice. Printre clienții săi s-au numărat cei mai bogați milionari americani, Rockefeller, Vanderbilt și Ford erau nelipsiți din „panoplia” cu clienți ai Finnigans.

La începuturile sale, compania a produs doar geamantane din piele. Mai târziu, și-a extins producția și vânzările și la alte articole de lux. Genți, costume de baie, bijuterii, ceasuri și argintărie au îmbofățit vitrinele Finnigans.

La solicitarea clientului, compania personaliza produsul, așa cum este și geamantanul lui Ion I.C. Brătianu. Acesta este inscripționat cu inițialele numelui său: „I.I.C.B.”. O dovadă că Brătienii erau considerați clienți la fel de valoroși ca și cei occidentali sau americani.

O „plimbare” prin expoziția permanentă a Muzeului Național „Brătianu” dezvăluie vizitatorilor și acest obiect. Dar și multe altele care readuc parfumul și gloria unei familiei care a construit România moștenită de noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dacia Spring a blocat platforma de precomenzi

Dacia a deschis ieri precomenzile pentru primul său model electric. Interesul afișat de români pentru Dacia Spring a fost uriaș, site-ul de comenzi blocându-se în scurt timp. Totuși s-a reușit înregistrarea a 1500 de comenzi în doar 4 ore. Data de 20 martie va intra în istoria Dacia. În 20 […]
Dacia Spring

You May Like

Subscribe US Now

error: Content is protected !!